Lomakkeen kysymystyypin valinta

Kysymystyyppejä voi valita valikosta:

1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Klikkaa oikealta Lisää .
  3. Valitse haluamasi kysymystyyppi.
  4. (Valinnainen) Jos haluat, että kysymykseen vastaaminen on pakollista, laita Pakollinen-valinta päälle tai pois päältä.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kuvauskentän, klikkaa Lisää ja sitten Kuvaus.
  6. (Valinnainen) Kysymysten lisäasetukset saa näkyviin klikkaamalla Lisää .
Lyhyt vastaus
Kappale
Monivalinta
  • Voit lisätä eri vastausvaihtoehtoja, joista vastaajat voivat valita vain yhden.

• Voit lisätä myös Muu-kohdan, johon vastaajat voivat lisätä oman lyhyen vastauksensa.

Valintaruudut
  • Voit lisätä eri vastausvaihtoehtoja, joista vastaajat voivat valita useita.

• Voit lisätä myös Muu-kohdan, johon vastaajat voivat lisätä oman lyhyen vastauksensa.

Avattava valikko
  • Voit lisätä eri vastausvaihtoehtoja, joista vastaajat voivat valita vain yhden.
Tiedoston lataus palveluun

Voit pyytää vastaajia lataamaan tiedoston lomakkeelle.

Tärkeää:

• Tätä kysymystyyppiä ei voi käyttää, jos
  • Tähän kysymykseen vastaaminen edellyttää, että vastaajat ovat kirjautuneena Google-tilille.
  • Ladatut tiedostot tallennetaan lomakkeen omistajalle uuteen Google Drive ‑kansioon.

Jos haluat lisätä tiedoston lataamista edellyttävän kysymyksen, voit valita

• sallitut tiedostotyypit
  • ladattavien tiedostojen enimmäismäärän
  • ladattavien tiedostojen enimmäiskoon.
Lineaarinen asteikko

Voit pyytää vastaajia arvostelemaan asioita asteikolla.

• Asteikon pienin numero voi olla nolla tai yksi.
  • Asteikon suurin numero voi olla kokonaisluku välillä 2–10.
  • Voit lisätä tunnisteen asteikon molempiin päihin.
Monivalintaruudukko
  • Voit luoda ruudukon, josta vastaajat voivat valita yhden tai useamman vastauksen riviä kohden.
  • Tämäntyyppistä kysymystä käytetään usein vastauskategorioiden arvioinnissa.
  • Voit lisätä vastausvaihtoehtoja riveille ja sarakkeille sekä ottaa käyttöön lisäsääntöjä, kuten valintojen määrän rajoittamisen yhteen saraketta kohden. Lue lisää lomakkeen säännöistä.
Valintaruudukko
  • Voit luoda ruudukon, josta vastaajat voivat valita yhden tai useamman vastauksen riviä kohden.
  • Tämäntyyppistä kysymystä käytetään usein vastauskategorioiden arvioinnissa.
  • Voit lisätä vastausvaihtoehtoja riveille ja sarakkeille sekä ottaa käyttöön lisäsääntöjä, kuten valintojen määrän rajoittamisen yhteen saraketta kohden. Lue lisää lomakkeen säännöistä.
Päivämäärä

Vastaajat voivat lisätä päivämäärän muodossa pp.kk.vvvv.

Jos haluat lisätä vuoden tai kellonajan, klikkaa kysymyksen oikeasta alareunasta Lisää .

Aika

Vastaajat voivat lisätä

• kellonajan 12 tunnin kellomuodossa
  • keston tunteina, minuutteina ja sekunteina.

Voit vaihtaa kellonajan ja keston välillä klikkaamalla kysymyksen oikeasta alareunasta Lisää .

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.