Valitse lomakkeen kysymys

Voit lisätä yhteensä enintään 2 000 vastausvaihtoehtoa ja kerätä lomakkeella tai kyselyllä monenlaisia vastauksia.

Lue lisää kysymyksen lisäämisestä lomakkeeseen.

Vastauksen lisääminen

Lyhyt vastaus
  • Vastaajat voivat kirjoittaa muutaman sanan pituisia vastauksia.
Kappale
  • Vastaajat voivat kirjoittaa yhden tai useamman kappaleen pituisia vastauksia.

Listasta valitseminen

Kysymysten vastausvaihtoehdoissa kirjainkoolla on väliä.

Monivalinta
  • Vastaajat voivat valita eri vaihtoehdoista.
  • Vaihtoehdoista voi valita vain yhden.
  • Voit lisätä vaihtoehdoksi myös "Muu", jolloin vastaajat voivat kirjoittaa lyhyen vastauksen.
Valintaruudut
  • Vastaajat voivat valita eri vaihtoehdoista.
  • Vaihtoehtoja voi valita enemmän kuin yhden.
  • Voit lisätä vaihtoehdoksi myös "Muu", jolloin vastaajat voivat kirjoittaa lyhyen vastauksen.
Avattava valikko
  • Vastaajat voivat valita eri vaihtoehdoista.
  • Vaihtoehdoista voi valita vain yhden.

Tiedostojen lataaminen

Tiedoston lataus palveluun
Vastaajat voivat lähettää kysymyksen vastaukseksi tiedoston:

Tärkeää: Et voi käyttää tätä kysymystä, jos lomake on tallennettu jaettuun Driveen tai jos järjestelmänvalvoja on laittanut Tietojen menetyksen eston päälle.

Valitseminen ruudukosta

Lineaarinen asteikko

You can ask responders to provide a rating on a scale.

• Vastaajat voivat vastata kysymykseen asteikolla.
  • Asteikon pienin numero voi olla 0 tai 1.
  • Asteikon suurin numero voi olla kokonaisluku välillä 2–10.
  • Voit lisätä tunnisteen asteikon molempiin päihin.
Monivalintaruudukko

Voit luoda ruudukon, josta vastaajat voivat valita yhden vastauksen riviä kohden.

• Kun laitat "Edellytä joka rivillä vastausta" päälle: Vastaajien on valittava vastaus joka rivillä. Jos vastauksia puuttuu, vastaaja saa virheilmoituksen, eikä pääse etenemään.
  • Salli vain yksi vastaus saraketta kohden: Jos sarakkeesta on valittu useampi vastaus, näkyviin tulee virheilmoitus, eikä vastaaja pääse etenemään.
    1. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää
    2. Valitse "Vain yksi vastaus saraketta kohden".
  • Rivien satunnainen toisto:
    1. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää .
    2. Valitse "Toista rivit satunnaisesti".

Esimerkki vaihtoehdosta "Vain yksi vastaus saraketta kohden"

Syöte:

• Rivit: A, B, C
  • Sarakkeet: 1, 2, 3

Tulos: Vastaajat valitsevat yhden rivin (A, B, C) jokaisessa sarakkeessa (1, 2, 3). Jos he valitsevat sarakkeesta useita rivejä, näkyviin tulee virheilmoitus.

Valintaruudukko

Voit luoda ruudukon, josta vastaajat voivat valita yhden tai useamman vastauksen riviä kohden.

• Kun laitat "Edellytä joka rivillä vastausta" päälle: Vastaajien on valittava vastaus joka rivillä. Jos vastauksia puuttuu, vastaaja saa virheilmoituksen, eikä pääse etenemään.
  • Salli vain yksi vastaus saraketta kohden: Jos sarakkeesta on valittu useampi vastaus, näkyviin tulee virheilmoitus, eikä vastaaja pääse etenemään.
    1. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää
    2. Valitse "Vain yksi vastaus saraketta kohden".
  • Rivien satunnainen toisto:
    1. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää .
    2. Valitse "Toista rivit satunnaisesti".

Esimerkki vaihtoehdosta "Vain yksi vastaus saraketta kohden"

Syöte:

• Rivit: A, B, C
  • Sarakkeet: 1, 2, 3

Tulos: Vastaajat voivat valita useita sarakkeita (1, 2, 3) jokaisella rivillä (A, B, C). Jos he valitsevat sarakkeesta useita rivejä, he saavat virheilmoituksen.

Päivämäärän ja ajan valitseminen

Päivämäärä
  • Vastaajat voivat lisätä tähän kenttään minkä tahansa päivämäärän.
  • Jos haluat lisätä vuoden tai kellonajan, klikkaa kysymyksen oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
Aika
  • Vastaajat voivat lisätä ajan tai keston.
  • Voit vaihtaa ajan ja keston välillä klikkaamalla kysymyksen oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.