Google Documenten gebruiken

Met de Google Documenten-app voor Android kun je zowel Google-documenten als Microsoft Word®-bestanden maken, bekijken en bewerken.

Stap 1: De Google Documenten-app downloaden

1. Open de Google Play-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar de Google Documenten-app Documenten.
  3. Tik op Installeren.

Stap 2: Aan de slag

Een document bewerken
  1. Open een document in de Google Documenten-app Documenten op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Dubbeltik op een woord om het te selecteren. Verplaats de blauwe markeringen als je meer tekst wilt selecteren.
  4. Begin met bewerken.
  5. Klik op Ongedaan maken Ongedaan maken of Opnieuw Opnieuw om een actie ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.

Werken met verschillende bestandsindelingen

Met de Google Documenten-app voor Android kun je bestanden uploaden en downloaden.

• Importen: Je kunt doc-, docx-, odt-, txt-, rtf- en html-bestanden openen en bewerken.
  • Exporteren: Je kunt documenten exporteren als docx-, epub-, rtf-, txt-, pdf- en odt-bestanden en als webpagina (html als zipbestand).

Stap 3: Delen en samenwerken met anderen

Je kunt bestanden en mappen delen met andere mensen en daarbij kiezen welke rechten je hun geeft: weergeven, bewerken of reageren.