Skapa och betygsätta quiz med Google Formulär

Göra ett nytt quiz och en svarsknapp

Tips! Det snabbaste sättet att skapa ett quiz är att besöka g.co/createaquiuiz.

1. Öppna ett formulär i Google Formulär.
  2. Klicka på Inställningar högst upp i formuläret.
  3. Aktivera Gör detta till ett quiz.
    • Valfritt: Om du vill samla in e-postadresser klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Svar och aktiverar Samla in e-postadresser.
Skapa en svarsknapp, tilldela poäng och lägg till automatisk feedback

Du kan skapa en svarsknapp för vissa frågetyper:

Skapa en svarsknapp

1. Klicka på Lägg till fråga Lägg till fråga om du vill lägga till en fråga.
  2. Fyll i din fråga och svaren.
  3. Klicka på Svarsknapp nere till vänster i frågan.
  4. Markera det rätta svaret eller svaren.
  5. Uppe till höger om frågan väljer du hur många poäng den är värd.
    • Klicka på Lägg till svar om du vill lägga till en skriftlig förklaring eller en YouTube-video som förklaring till ett svar.
    • Du kan redigera frågor eller svar när du klickar på dem.

Obs! Du kan tilldela poäng och lägga till feedback i alla frågetyper.

Välja vad som visas för svarspersonerna under och efter ett quiz

Du kan välja om svarspersonerna får se vilka frågor som de har besvarat fel, de rätta svaren samt poängvärden.

1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Inställningar högst upp i quizet.
  3. Ändra inställningarna under Respondentinställningar efter behov.
Skicka ditt quiz till personer utanför arbetet eller skolan
  1. Klicka på Inställningar högst upp i quizet.
  2. Inaktivera Begränsa användare i [din domän] och dess betrodda organisationer under Svar.

Läs om hur du skickar ett quiz till andra.

Betygsätta ett quiz

Du kan visa automatiska sammanfattningar av alla svar på ett quiz, inklusive:

• Frågor som ofta missas
  • Diagram markerade med korrekta svar
  • Genomsnitt, median och resultatintervall

Rätta individuella svar

Om du samlar in e-postadresser kan du tilldela poäng och lämna feedback på enskilda svar. Spara ändringarna efter varje svar du betygsätter.

1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Svar högst upp.
  3. Klicka på Enskilda svar.
  4. Om du vill flytta mellan individer klickar du på Föregående Föregående eller Nästa Nästa.
  5. Leta upp frågan du vill rätta.
    • Uppe till höger anger du hur många poäng svaret fått.
    • Under svaret klickar du på Lägg till feedback.
  6. Ange din feedback och klicka på Spara.
  7. Klicka på Spara längst ned när du vill spara ändringarna.
Visa quiz-resultat
  1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Svar högst upp.
  3. Klicka på Sammanfattning.
Betygsätta per fråga
  1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Svar högst upp.
  3. Klicka på Fråga under Svar.
  4. Ge poäng för en grupp svar:
    • Full poäng: Klicka på Markera som korrekt Markera som korrekt.
    • Delpoäng: Ange antalet poäng du vill ge.
    • Inga poäng: Klicka på Markera som felaktigt Markera som felaktigt.
  5. Klicka på Lägg till feedback om du vill lägga till skriftlig feedback eller en YouTube-video som feedback.
  6. Om du vill flytta mellan frågor klickar du på Föregående Föregående eller Nästa Nästa högst upp.
  7. Klicka på Spara när du har betygsatt klart.

Dela resultat

Om du samlar in e-postadresser i formuläret kan du skicka resultatet omedelbart eller vänta tills du är redo att dela det.

Standardinställning:

• Betyg skickas omedelbart.
  • E-postadresser samlas inte in.

Ändra hur betygen skickas

1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Välj ett alternativ under Frisläpp betyg:
    • Omedelbart efter varje inlämning
    • Senare, efter manuell rättning

Skicka resultat via e-post efter rättning

1. Öppna ett quiz i Google Formulär.
  2. Klicka på Svar följt av Enskilda svar högst upp.
  3. Klicka på Skicka svar.
  4. Markera rutorna bredvid de personer du vill skicka e-post till.
  5. Klicka på Skicka e-post och resultat.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.