Lag og rett quizer med Google Skjemaer

Opprett nye quizer og svarnøkler

Tips: Den raskeste måten å lage quizer på er å gå til g.co/createaquiz .

1. Åpne et skjema i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i skjemaet.
  3. Slå på Gjør dette til en quiz.
    • Valgfritt: For å samle inn e-postadresser, klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av «Svar», og slå på Registrer e-postadresser.
Lag svarnøkler, tildel poeng og legg til automatisk tilbakemelding

Lag en svarnøkkel

1. For å legge til et spørsmål, klikk på Legg til spørsmål Add question.
  2. Fyll ut spørsmålet og svarene.
  3. Klikk på Svarnøkkel nederst til venstre i spørsmålet.
  4. Velg svaret eller svarene som er riktige.
  5. Øverst til høyre i spørsmålet velger du hvor mange poeng spørsmålet er verdt.
    • Klikk på Angi tilbakemeldinger som skal gis på svar hvis du vil legge til en skriftlig forklaring eller en YouTube-video som forklaring på et svar.
    • Du kan redigere spørsmål eller svar når du klikker på dem.

Merk: Du kan tildele poeng og legge til tilbakemelding i alle spørsmålstypene.

Velg hva som skal vises under og etter quizen

Du kan velge om folk skal kunne se spørsmålene de svarte feil på, de riktige svarene og poengverdier.

1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger øverst i quizen.
  3. Endre innstillingene etter behov under «Respondentinnstillinger».
Send quizen til folk utenfor jobben din eller skolen din
  1. Klikk på Innstillinger øverst i quizen.
  2. Under «Svar» slår du av Begrens til brukere på [domenet ditt] og dets klarerte organisasjoner.

Finn ut hvordan du sender quizen til andre.

Rette quizer

Du kan se automatiske oppsummeringer av alle svarene på en quiz, inkludert:

• Spørsmål det ofte svares feil på
  • Diagrammer merket med riktige svar
  • Gjennomsnitt av samt median og spredning for resultatene

Vurder svar fra enkeltpersoner

Hvis du samler inn e-postadresser, kan du tildele poeng og gi tilbakemelding på svar fra enkeltpersoner. Når du har rettet et svar, må du lagre endringene.

1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Svar øverst.
  3. Klikk på Individuell.
  4. For å gå fra en person til en annen, klikk på Forrige Forrige eller Neste Neste.
  5. Finn spørsmålet du vil vurdere.
    • Øverst til høyre oppgir du hvor mange poeng svaret fikk.
    • Klikk på Legg til tilbakemeldinger under svaret.
  6. Skriv inn tilbakemeldingen, og klikk deretter på Lagre.
  7. For å lagre endringene, klikk på Lagre nederst.
Se quizresultater
  1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Svar øverst.
  3. Klikk på Sammendrag.
Vurder spørsmål for spørsmål
  1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Svar øverst.
  3. Under «Svar» klikker du på Spørsmål.
  4. Slik tildeler du poeng for en gruppe svar:
    • Hele poeng: Klikk på Merk som riktig Merk som riktig.
    • Delpoeng: Skriv inn antall poeng du vil gi.
    • Ingen poeng: Klikk på Merk som feil Merk som feil.
  5. Klikk på Legg til tilbakemeldinger for å legge til tekst eller en YouTube-video som tilbakemelding for et spørsmål.
  6. Klikk på Forrige Forrige eller Neste Neste øverst for å gå fra ett spørsmål til et annet.
  7. Når du er ferdig med rettingen, klikker du på Lagre nederst.

Del resultatene

Hvis du samler inn e-postadresser i skjemaet, kan du sende resultatene umiddelbart eller vente til du er klar til å dele dem.

Som standard:

• Karakterene utleveres umiddelbart
  • E-postadresser blir ikke samlet inn.

Endre måten karakterene utleveres på

1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Velg et alternativ under «Frigi karakterer»:
    • Umiddelbart etter hver innlevering
    • Senere, etter manuell gjennomgang

Send resultatene via e-post etter gjennomgangen

1. Åpne en quiz i Google Skjemaer.
  2. Øverst klikker du på Svar og deretter Individuell.
  3. Øverst til høyre i et svar med en registrert e-postadresse klikker du på Utlever resultat.
  4. Merk av i boksene ved siden av personene du vil sende e-post til.
  5. Klikk på Send ut resultatene via e-post.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.