Toetsen maken en beoordelen met Google Formulieren

Een nieuwe toets en antwoordsleutel maken

Tip: De snelste manier om een toets te maken, is door naar g.co/createaquiz te gaan.

1. Open een formulier in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan het formulier op Instellingen.
  3. Zet Hiervan een toets maken aan.
    • Optioneel: Als je e-mailadressen wilt verzamelen, klik je naast Antwoorden op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en zet je E-mailadressen verzamelen aan.
Een antwoordsleutel maken, punten toewijzen en automatische feedback toevoegen

Je kunt voor bepaalde vraagtypen een antwoordsleutel maken:

Een antwoordsleutel maken

1. Klik op Vraag toevoegen Vraag toevoegen om een vraag toe te voegen.
  2. Geef je vraag en de antwoorden op.
  3. Klik linksonder in de vraag op Antwoordsleutel.
  4. Kies het antwoord of de antwoorden die juist zijn.
  5. Kies rechtsboven in de vraag hoeveel punten de vraag waard is.
    • Klik op Feedback voor antwoord toevoegen als je met tekst of een YouTube-video uitleg wilt toevoegen aan een antwoord.
    • Je kunt vragen en antwoorden bewerken door erop te klikken.

Opmerking: Je kunt punten toewijzen aan en feedback geven op alle typen vragen.

Kiezen wat mensen zien tijdens en na de toets

Je kunt kiezen of mensen de fout beantwoorde vragen, de correcte antwoorden en de puntwaarden kunnen zien.

1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan de toets op Instellingen.
  3. Pas de gewenste instellingen aan onder Instellingen voor respondenten.
Een toets naar mensen buiten je werk of school sturen
  1. Klik bovenaan de toets op Instellingen.
  2. Zet onder Antwoorden de optie Beperken tot gebruikers in [je domein] en de bijbehorende vertrouwde organisaties aan.

M eer informatie over hoe je een toets naar andere mensen stuurt

Toetsen nakijken

Je kunt automatische overzichten bekijken van alle antwoorden in een toets:

• Veelvuldig fout beantwoorde vragen
  • Diagrammen waarin de goede antwoorden zijn gemarkeerd
  • Het gemiddelde, de mediaan en het bereik van de score

Individuele reacties beoordelen

Als je e-mailadressen verzamelt, kun je punten toewijzen aan afzonderlijke antwoorden en feedback geven op antwoorden. Sla na beoordeling van een antwoord altijd de wijzigingen op.

1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden.
  3. Klik op Individueel.
  4. Klik op Vorige Vorige of Volgende Volgende om te schakelen tussen personen.
  5. Ga naar de vraag die je wilt beoordelen.
    • Geef rechtsboven op hoeveel punten het antwoord waard is.
    • Klik onder het antwoord op Feedback toevoegen.
  6. Geef je feedback op en klik op Opslaan.
  7. Als je de wijzigingen wilt opslaan, klik je onderaan op Opslaan.
De resultaten van een toets bekijken
  1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden.
  3. Klik op Overzicht.
Beoordelen per vraag
  1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden.
  3. Klik onder 'Antwoorden' op Vraag.
  4. Ga als volgt te werk om punten toe te kennen aan een groep antwoorden:
    • Volledige punten: klik op Markeren als juist Markeren als juist.
    • Gedeeltelijke punten: geef het aantal punten op dat je wilt toekennen.
    • Geen punten: klik op Markeren als onjuist Markeren als onjuist.
  5. Klik op Feedback toevoegen als je met tekst of een YouTube-video uitleg wilt toevoegen aan een vraag.
  6. Klik bovenaan op Vorige Vorige of Volgende Volgende om tussen vragen te schakelen.
  7. Als je klaar bent met de beoordeling, klik je onderaan op Opslaan.

Resultaten delen

Als je via het formulier e-mailadressen verzamelt, kun je de resultaten meteen sturen of wachten tot je klaar bent om deze te delen.

Dit is de standaardinstelling:

• Cijfers worden onmiddellijk vrijgegeven.
  • Er worden geen e-mailadressen verzameld.

Wijzigen hoe je cijfers vrijgeeft

1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer een optie onder Cijfers vrijgeven:
    • Onmiddellijk na elke verzending
    • Later, na handmatige beoordeling

Na beoordeling de resultaten e-mailen

1. Open een toets in Google Formulieren.
  2. Klik bovenaan op Antwoorden en vervolgens Individueel.
  3. Klik rechtsonder in een antwoord met een geregistreerd e-mailadres op Score vrijgeven.
  4. Vink de selectievakjes aan naast de namen van de mensen die je wilt e-mailen.
  5. Klik op E-mails verzenden en vrijgeven.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.