Kertauskysymysten luominen ja arvioiminen Google Formsilla

Uuden kyselyn ja oikeiden vastausten luominen

Vinkki: Kyselyn luominen hoituu nopeiten osoitteessa g.co/createaquiz.

1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse lomakkeen yläreunasta Asetukset.
  3. Laita Tee tästä kysymystehtävä päälle.
    • Valinnainen: Jos haluat kerätä sähköpostiosoitteet, klikkaa Vastaukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja laita Kerää sähköpostiosoitteet päälle.
Oikeiden vastausten luominen, pisteiden antaminen ja automaattisen palautteen lisääminen

Voit määrittää tietyntyyppisten kysymysten oikeat vastaukset:

Oikeiden vastausten luominen

1. Voit lisätä kysymyksen klikkaamalla Lisää kysymys Add question.
  2. Kirjoita kysymys ja vastaukset.
  3. Valitse kysymyksen vasemmasta alakulmasta Oikeat vastaukset.
  4. Valitse oikea vastaus tai oikeat vastaukset.
  5. Valitse kysymyksen oikeasta yläkulmasta, montako pistettä oikeasta vastauksesta saa.
    • Voit lisätä vastaukseen selityksen teksti- tai YouTube-videomuodossa klikkaamalla Lisää vastauksen palaute.
    • Kysymyksiä ja vastauksia voi muokata klikkaamalla.

Huom. Voit määrittää pisteet ja lisätä palautteen kaikkiin kysymyksiin tyypistä riippumatta.

Kyselyn aikana ja jälkeen vastaajille näytettävän sisällön valinta

Voit valita, näkevätkö vastaajat väärin vastatut kysymykset, oikeat vastaukset ja pistemäärät.

1. Avaa kysely Google Formsissa.
  2. Valitse kyselyn yläreunasta Asetukset.
  3. Muuta asetuksia tarvittaessa "Vastaajan asetukset" ‑kohdasta.
Kysymystehtävien lähettäminen työpaikan tai oppilaitoksen ulkopuolisille henkilöille
  1. Valitse kyselyn yläreunasta Asetukset.
  2. Siirry Vastaukset-kohtaan ja laita Rajoita verkkotunnuksen [verkkotunnuksesi] ja sen luotettujen organisaatioiden käyttäjille pois päältä.

Katso, miten voit lähettää kyselyn muille.

Kertauskysymysten arviointi

Näet kaikkien kysymysten vastausten yhteenvedon, joka sisältää esimerkiksi

• usein väärin vastatut kysymykset
  • kaavioita, joihin oikeat vastaukset on merkitty
  • pisteiden keskiarvon, mediaanin ja hajonnan.

Yksittäisten vastausten tarkistaminen

Jos keräät vastaajien sähköpostiosoitteet, voit pisteyttää yksittäisiä vastauksia ja antaa niistä palautetta. Kun olet tarkistanut vastauksen, tallenna muutokset.

1. Avaa haluamasi kertauskysymykset Google Formsissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Vastaukset.
  3. Klikkaa Yksittäiset.
  4. Voit siirtyä vastaajien välillä valitsemalla Edellinen Edellinen tai Seuraava Seuraava.
  5. Hae arvosteltavat kysymykset.
    • Valitse oikeasta yläkulmasta, kuinka monta pistettä vastauksesta sai.
    • Klikkaa vastauksen kohdalta Anna palautetta.
  6. Kirjoita palaute ja klikkaa Tallenna.
  7. Voit tallentaa muutokset klikkaamalla alareunasta Tallenna.
Kyselyn tulosten katsominen
  1. Avaa haluamasi kertauskysymykset Google Formsissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Vastaukset.
  3. Valitse Yhteenveto.
Kysymysten arvostelu yksitellen
  1. Avaa haluamasi kertauskysymykset Google Formsissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Vastaukset.
  3. Valitse Vastaukset-kohdasta Kysymys.
  4. Pisteiden määrittäminen vastausryhmälle:
    • Täydet pisteet: Valitse Merkitse oikeaksi Merkitse oikeaksi.
    • Osittaiset pisteet: Lisää annettavien pisteiden määrä.
    • Ei pisteitä: Valitse Merkitse virheelliseksi Merkitse virheelliseksi.
  5. Voit lisätä kirjallisen tai YouTube-videopalautteen vastaukseen klikkaamalla Lisää palaute.
  6. Voit siirtyä kysymysten välillä valitsemalla yläreunasta Edellinen Edellinen tai Seuraava Seuraava.
  7. Kun arviointi on valmis, valitse alareunasta Tallenna.

Tulosten jakaminen

Jos keräät vastaajien sähköpostiosoitteet, voit lähettää tulokset välittömästi tai odottaa, kunnes olet valmis jakamaan ne.

Oletus:

• arvosanat vapautetaan välittömästi
  • sähköpostiosoitteita ei kerätä.

Arvosanojen julkaisemisen muuttaminen

1. Avaa kysely Google Formsissa.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Valitse Julkaise arvosanat ‑kohdasta sopiva vaihtoehto:
    • Heti kun lomake on lähetetty
    • Myöhemmin manuaalisen tarkistuksen jälkeen

Lähetä tulokset sähköpostitse tarkistuksen jälkeen

1. Avaa haluamasi kertauskysymykset Google Formsissa.
  2. Valitse yläreunasta Vastaukset ja sitten Yksittäiset.
  3. Valitse vastaus, jonka vastaajan sähköpostiosoite on kerätty, ja valitse sen oikeasta yläkulmasta Julkaise tulos.
  4. Valitse niiden henkilöiden valintaruutu, joille haluat lähettää sähköpostin.
  5. Valitse Lähetä sähköpostit ja julkaise.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.