MINIFS

Retourneert de minimumwaarde in een bereik van cellen, gefilterd door een set criteria.

MINIFS voor BigQuery

Retourneert de minimumwaarde in een gefilterde gegevenskolom, gefilterd op basis van een set criteria die zijn toegepast op aanvullende gegevenskolommen.

Gebruiksvoorbeelden

MINIFS(tabelnaam!prijs, tabelnaam!fruit,” Appel”, tabelnaam!voorraad, “<30”)

Syntaxis

MINIFS(kolom, criteria_kolom1, criterium1, criteria_kolom2, criterium2)

• kolom: De gegevenskolom op basis waarvan het minimum wordt bepaald.
  • criteria_kolom1: De gegevenskolom waarvoor 'criterium1' wordt geëvalueerd.
  • criterium1: Het patroon of de test om toe te passen op 'criteria_kolom1', zodat elke cel die wordt geëvalueerd als 'TRUE' wordt opgenomen in de gefilterde set.
  • criteria_kolom2: Extra gegevenskolommen waarvoor de aanvullende criteria worden geëvalueerd. De gefilterde set is het kruispunt van de sets die worden geproduceerd door elk criterium/kolom-paar.
  • criterium2: Het patroon of de test om toe te passen op 'criteria_kolom2'.

Gebruiksvoorbeelden

MINIFS(A1:A3, B1:B3, 1, C1:C3, “A”)

MINIFS(D4:E5, F4:G5, “>5”, F6:G7, “<10”)

Syntaxis

MINIFS(bereik, bereik1, criterium1, [criteria_bereik2, criterium2, …])

• bereik: het celbereik op basis waarvan het minimum wordt bepaald.

• criteria_bereik1: het celbereik waarvoor criterium1 moet worden geëvalueerd.

• criterium1: het patroon dat of de test die wordt toegepast op criteria_bereik1.

• criteria_bereik2, criterium2, ... (optioneel): extra bereiken en de bijbehorende criteria. Houd er rekening mee dat filteren resulteert in het kruispunt hiervan.

Opmerkingen

• MINIFS retourneert 0 als aan geen van de criteria wordt voldaan.
  • bereik en alle criteriabereiken moeten even groot zijn. Als dit niet het geval is, retourneert MINIFS de fout #VALUE.

Zie ook

MAXIFS:

Geeft als resultaat de maximumwaarde in een bereik van cellen, gefilterd door een set criteria.

SOMMEN.ALS: Retourneert de som van een bereik op basis van meerdere criteria.

MIN: Retourneert de minimumwaarde in een numerieke gegevensset.

Voorbeeld

A B C
1 ID Score Sectie
2 123 30 B
3 102 28 A
4 157 29 A
5 189 19 B
6
7 Oplossing Formule
8 102 = MINIFS(A2:A5, B2:B5, ">25", C2:C5, “A”)
9 123 = MINIFS(A2:A5, B2:B5, ">25", C2:C5, “B”)
10 123 = MINIFS(A2:A5, B2:B5, "<35", C2:C5, “B”)
11 0 = MINIFS(A2:A5, B2:B5, ">35", C2:C5, “B”)
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.