TEXTJOIN

Kombinerar texten från flera strängar och/eller matriser, med en bestämbar avgränsare som separerar de olika texterna.

Exempelanvändning

TEXTJOIN(“ “, TRUE, ”hej”, ”världen”)

TEXTJOIN(“, ”, FALSE, A1:A5)

Syntax

TEXTJOIN(delimiter, ignore_empty, text1, [text2, ...])

• delimiter – En sträng, eventuellt tom, eller en hänvisning till en giltig sträng. Om den är tom sammanfogas texten.

• ignore_empty – Ett ​​booleskt värde, vid TRUE ingår tomma celler som valts i textargument inte i resultatet.

• text1 – Alla textobjekt. Detta kan vara en sträng eller en uppsättning av strängar i ett intervall.

• text2, ... [VALFRITT] – ytterligare textobjekt.

Se även

JOIN: Sammanfogar elementen från en eller flera endimensionella matriser med en angiven avgränsare.

SAMMANFOGA: Sammanfogar strängar.

Exempel

A B
1 Data
2 Hej
3 där
4
5
6 Kalkylark

8 Resultat Formel
9 Hej där Kalkylark =TEXTJOIN(" ", TRUE, A2:A6)
10 Hej där Kalkylark =TEXTJOIN(" ", FALSE, A2:A6)
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.