TEXTJOIN

Combineert de tekst van meerdere tekenreeksen en/of matrices, met een definieerbaar scheidingsteken dat de verschillende teksten van elkaar scheidt.

Gebruiksvoorbeelden

TEXTJOIN(“ “; WAAR; “hallo”; “wereld”)

TEXTJOIN(“; ”; ONWAAR; A1:A5)

Syntaxis

TEXTJOIN(scheidingsteken; lege_negeren; tekst1; [tekst2; ...])

• scheidingsteken: een tekenreeks, die mogelijk leeg is, of een verwijzing naar een geldige tekenreeks. Indien de tekenreeks leeg is, wordt de tekst eenvoudig samengevoegd.

• lege_negeren: een booleaanse waarde; indien WAAR, worden lege cellen die zijn geselecteerd in de tekstargumenten, niet opgenomen in het resultaat.

• tekst1: elk tekstitem. Dit kan een tekenreeks of een matrix van tekenreeksen in een bereik zijn.

• tekst2; ... [OPTIONEEL]: aanvullend(e) tekstitem(s).

Zie ook

JOIN: Voegt de elementen van een of meer eendimensionale matrices samen met behulp van een opgegeven scheidingsteken.

TEKST.SAMENVOEGEN: Voegt tekenreeksen samen.

Voorbeeld

A B
1 Gegevens
2 Hallo
3 daar
4
5
6 Spreadsheets

8 Resultaat Formule
9 Hallo daar Spreadsheets =TEXTJOIN(" "; WAAR; A2:A6)
10 Hallo daar Spreadsheets =TEXTJOIN(" "; ONWAAR; A2:A6)
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.