GAMMA.FORDELING

GAMMA.FORDELING-funksjonen beregner gammafordelingen, som er en kontinuerlig sannsynlighetsfordeling med to parametere.

Eksempler på bruk

GAMMA.FORDELING(4,79; 1,234; 7; SANN)

GAMMA.FORDELING(A1; B1; C1; USANN)

Syntaks

GAMMA.FORDELING(x; alfa; beta; kumulativ)

• x – dataene som skal brukes i funksjonen for å beregne sannsynligheten knyttet til gammafordelingen. Verdien funksjonen skal evalueres for.

• alfa – den første parameteren for fordelingen.

• beta – den andre parameteren for fordelingen.

• kumulativ – en logisk verdi som avgjør formen på funksjonen.

• Hvis denne er SANN: GAMMA.FORDELING gjengir den venstrehalede kumulative fordelingsfunksjonen.

• Hvis denne er USANN: GAMMA.FORDELING gjengir sannsynlighetstetthetsfunksjonen.

Merknader

• x, alfa og beta må være tall.

• alfa og beta må være større enn null.

• Hvis alfa er mindre enn eller lik 1, og kumulativ er USANN, må x være større enn null – ellers må x være større enn eller lik null.

• GAMMA.FORDELING er synonym med GAMMAFORDELING.

• Kji-kvadratfordelingen er en egen type gammafordeling. For et heltall n > 0 er GAMMA.FORDELING(x; n/2; 2; kumulativ) ekvivalent med KJIKVADRAT.FORDELING(x; n; kumulativ).

Se også

KJIKVADRAT.FORDELING: Beregner den venstrehalede kji-kvadratfordelingen, som ofte brukes i hypotesetesting.

GAMMA.FORDELING: Beregner gammafordelingen, en kontinuerlig sannsynlighetsfordeling med to parametere.

Eksempel

Evaluer sannsynlighetstetthetsfunksjonen for gammafordelingen når x = 5 med alfa = 3,14 og beta = 2.

A B C D
1 x alfa beta løsning
2 5 3,14 2 0,1276550316
4 5 3,14 2 =GAMMA.FORDELING(5; 3,14; 2; USANN)
5 5 3,14 2 =GAMMA.FORDELING(A2; B2; C2; USANN)
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.