GAMMA.VERD.N

Berekent de gammaverdeling, een continue kansverdeling met twee parameters.

Gebruiksvoorbeeld

GAMMA.VERD.N(4,79; 1,234; 7; WAAR)

GAMMA.VERD.N(A1; B1; C1; ONWAAR)

Syntaxis

GAMMA.VERD.N(x; alfa; bèta; cumulatief)

• x: De invoer voor de gamma-kansverdelingsfunctie. De waarde waarvoor de functie wordt geëvalueerd.

• alfa: De vorm van de gammaverdeling.

• bèta: De schaal van de verdeling.

• cumulatief: Een logische waarde die de vorm van de functie bepaalt.

• Indien WAAR: GAMMA.VERD.N retourneert de linkszijdige cumulatieve verdelingsfunctie.

• Indien ONWAAR: GAMMA.VERD.N retourneert de kansdichtheidsfunctie.

Opmerkingen

• x, alfa en bèta moeten numeriek zijn.

• alfa en bèta moeten groter dan nul zijn.

• Indien alfa kleiner is dan of gelijk is aan 1 en cumulatief ONWAAR is, moet x groter zijn dan nul. Anders moet x groter zijn dan of gelijk zijn aan nul.

• GAMMA.VERD.N is een synoniem van GAMMA.VERD.

• De chikwadraatverdeling is een speciaal geval van de gammaverdeling. Voor een geheel getal n > 0 is GAMMA.VERD.N(x; n/2; 2; cumulatief) gelijk aan CHIKW.VERD(x; n; cumulatief).

Zie ook

CHIKW.VERD: Berekent de linkszijdige chikwadraatverdeling, die vaak wordt gebruikt bij het testen van hypothesen.

GAMMA.VERD.N: Berekent de gammaverdeling, een continue kansverdeling met twee parameters.

Voorbeeld

Evalueer de kansdichtheidsfunctie van de gammaverdeling bij x = 5 waarbij alfa = 3,14 en bèta = 2.

A B C D
1 x alfa bèta oplossing
2 5 3,14 2 0,1276550316
4 5 3,14 2 =GAMMA.VERD.N(5; 3,14; 2; ONWAAR)
5 5 3,14 2 =GAMMA.VERD.N(A2; B2; C2; ONWAAR)
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.