GAMMA.FORDELING

Funktionen GAMMA.FORDELING beregner gammafordelingen, en kontinuerlig sandsynlighedsfordeling på 2 parametre.

Eksempel på brug

GAMMA.FORDELING(4,79; 1,234; 7; SAND)

GAMMA.FORDELING(A1; B1; C1; FALSK)

Syntaks

GAMMA.FORDELING(x; alfa; beta; kumulativ)

• x – Inputtet til sandsynlighedsfordelingsfunktionen. Den værdi, funktionen skal evalueres med.

• alfa – Det første parameter i fordelingen.

• beta – Det andet parameter i fordelingen.

• cumulative – Logisk værdi, som bestemmer funktionens form.

• Hvis SAND: GAMMA.FORDELING returnerer den venstresidede akkumulerede fordelingsfunktion.

• Hvis FALSK: GAMMA.FORDELING returnerer sandsynlighedsfordelingsfunktionen.

Noter

• x, alfa og beta skal være numeriske.

• alfa og beta skal være større end nul.

• Hvis alfa er mindre end eller lig med 1, og kumulativ er FALSK, skal x være større end nul – ellers skal x være større end eller lig med nul.

• GAMMA.FORDELING er synonym for GAMMAFORDELING.

• Fordelingen for chi-i-anden er et særtilfælde i gammafordelingen. For et helttal er n > 0, GAMMA.FORDELING(x; n/2; 2; kumulativ) lig med CHI2.FORDELING(x; n; kumulativ).

Se også

CHI2.FORDELING: Beregner den venstresidede fordeling for chi-i-anden. Bruges ofte til hypoteseafprøvning.

GAMMAFORDELING: Beregner gammafordelingen, en kontinuerlig sandsynlighedsfordeling med to parametre.

Eksempel

Evalurerer sandsynlighedsfordelingsfunktionen i gammafordelingen på x = 5 med alfa = 3,14 og beta = 2.

A B C D
1 x alfa beta løsning
2 5 3,14 2 0,1276550316
4 5 3,14 2 =GAMMA.FORDELING(5; 3,14; 2; FALSK)
5 5 3,14 2 =GAMMA.FORDELING(A2; B2; C2; FALSK)
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.