MAXIFS

Returnerer den høyeste verdien i et celleområde, filtrert etter et sett med kriterier.

MAXIFS for BigQuery

Denne funksjonen returnerer maksimumsverdien i en filtrert datakolonne, filtrert etter et sett kriterier som brukes i flere datakolonner.

Eksempler på bruk

MAXIFS(tabellnavn!pris; tabellnavn!frukt"Eple"; tabellnavn!ibeholdning; "<30")

Syntaks

MAXIFS(kolonne; kriteriekolonne1; kriterium1; kriteriekolonne2; kriterium2)

• kolonne: Datakolonnen som skal brukes til å fastslå maksimumsverdien.
  • kriteriekolonne1: Datakolonnen funksjonen skal lete etter «kriterium1» i.
  • kriterium1: Mønsteret eller testen som skal tas i bruk i «kriteriekolonne1». Celler i «kriteriekolonne1» som vurderes som «SANN», inkluderes i det filtrerte settet.
  • kriteriekolonne2: Andre datakolonner der funksjonen skal lete etter andre kriterier. Det filtrerte settet blir krysningspunktet for settene som genereres av hvert par med kriterium og kriteriekolonner.
  • kriterium2: Mønsteret eller testen tas i bruk i «kriteriekolonne2».

Eksempler på bruk

MAXIFS(A1:A3; B1:B3; 1; C1:C3; “A”)

MAXIFS(D4:E5; F4:G5; “>5”; F6:G7; “<10”)

Syntaks

MAXIFS(område; kriterieområde1; kriterium1; [kriterieområde2; kriterium2; …])

• område – celleområdet som den høyeste verdien skal avgjøres fra.

• kriterieområde1 – celleområdet kriterium1 skal sjekkes mot.

• kriterium – mønsteret eller testen som skal brukes på kriterieområde.

• kriterieområde2; kriterium2; … Valgfritt: Andre områder samt kriterier som er tilknyttet disse. Merk at filtrering fører til at disse krysser hverandre.

Merknader

• MAXIFSreturnerer 0 hvis ingen av kriteriene er oppfylt.
  • område og alle kriterieområdene må ha samme størrelse. Hvis de ikke har det, returnerer MAXIFS en #VALUE-feil.

Se også

MINIFS:

Returnerer den laveste verdien i et celleområde, filtrert etter et sett med kriterier.

SUMMER.HVIS.SETT: Returnerer summen av et område basert på flere kriterier.

IFS:

Evaluerer flere vilkår og returnerer en verdi som samsvarer med det første vilkåret som er oppfylt og dermed har verdien «SANN».

Eksempel

A B C
1 ID Resultat Del
2 123 30 B
3 102 28 A
4 157 29 A
5 189 19 B
6
7 Løsning Formel
8 157 = MAXIFS(A2:A5; B2:B5; ">25"; C2:C5; “A”)
9 123 = MAXIFS(A2:A5; B2:B5; ">25"; C2:C5; “B”)
10 189 = MAXIFS(A2:A5; B2:B5; "<35"; C2:C5; “B”)
11 0 = MAXIFS(A2:A5; B2:B5; ">35"; C2:C5; “B”)

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.