MAXIFS

Geeft als resultaat de maximumwaarde in een bereik van cellen, gefilterd door een set criteria.

MAXIFS voor BigQuery

Retourneert de maximumwaarde in een gefilterde gegevenskolom, gefilterd op basis van een set criteria die zijn toegepast op aanvullende gegevenskolommen.

Gebruiksvoorbeelden

MAXIFS(tabelnaam!prijs, tabelnaam!fruit,”Appel”, tabelnaam!voorraad, “<30”)

Syntaxis

MAXIFS(kolom, criteria_kolom1, criterium1, criteria_kolom2, criterium2)

• kolom: De gegevenskolom op basis waarvan het maximum wordt bepaald.
  • criteria_kolom1: De gegevenskolom waarvoor criterium1 wordt geëvalueerd.
  • criterium1: Het patroon of de test om toe te passen op criteria_kolom1, zodat elke cel die wordt geëvalueerd als TRUE wordt opgenomen in de gefilterde set.
  • criteria_kolom2: Extra gegevenskolommen waarvoor de aanvullende criteria worden geëvalueerd. De gefilterde set is het kruispunt van de sets die worden geproduceerd door elk criterium/kolom-paar.
  • criterium2: Het patroon of de test om toe te passen op criteria_kolom2.

Gebruiksvoorbeelden

MAXIFS(A1:A3, B1:B3, 1, C1:C3, “A”)

MAXIFS(D4:E5, F4:G5, “>5”, F6:G7, “<10”)

Syntaxis

MAXIFS(bereik, criteria_bereik1, criterium1, [criteria_bereik2, criterium2, …])

• bereik: het celbereik op basis waarvan het maximum wordt bepaald.

• criteria_bereik1: het celbereik waarvoor criterium1 moet worden geëvalueerd.

• criterium1: Het patroon of de test om toe te passen op criteria_bereik1.

• criteria_bereik2, criterium2, … Optioneel: Extra bereiken en de criteria daarvan. Als je deze filtert, wordt het kruispunt ervan geretourneerd.

Opmerkingen

• MAXIFS retourneert 0 als aan geen van de criteria wordt voldaan.
  • bereik en alle criteriabereiken moeten even groot zijn. Anders retourneert MAXIFS de fout #VALUE.

Check ook

MINIFS:

Retourneert de minimumwaarde in een bereik van cellen, gefilterd door een set criteria.

SOMMEN.ALS: Retourneert de som van een bereik op basis van meerdere criteria.

IFS:

Evalueert meerdere voorwaarden en retourneert een waarde die overeenkomt met de eerste voorwaarde die waar is.

Voorbeeld

A B C
1 ID Score Sectie
2 123 30 B
3 102 28 A
4 157 29 A
5 189 19 B
6
7 Oplossing Formule
8 157 = MAXIFS(A2:A5, B2:B5, ">25", C2:C5, “A”)
9 123 = MAXIFS(A2:A5, B2:B5, ">25", C2:C5, “B”)
10 189 = MAXIFS(A2:A5, B2:B5, "<35", C2:C5, “B”)
11 0 = MAXIFS(A2:A5, B2:B5, ">35", C2:C5, “B”)

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.