Länka ett diagram, en tabell eller bilder till Google Dokument eller Presentationer

När du infogar ett diagram, en tabell eller en bild i Google Dokument eller Google Presentationer kan du länka dem till befintliga filer. Läs om hur du lägger till och redigerar tabeller som inte länkar till Google Kalkylark.

Viktigt!

• Personer med åtkomst till ditt dokument eller din presentation kan se alla länkade diagram, tabeller eller bilder, även om de inte har åtkomst till filen som innehåller de ursprungliga diagrammen, tabellerna eller bilderna.
  • När länkade objekt uppdateras åsidosätter alla ändringar av objekten i originalfilen ändringar som gjorts i den nya filen. Läs om hur du uppdaterar länkade objekt.
    • Tips! Om du gör ändringar i det länkade diagrammet, den länkade tabellen eller bilden in den nya filen kopieras inte ändringarna till originalfilen.
  • Du kan länka samma länkade objekt i många olika dokument eller presentationer.

Lägga till ett nytt diagram i ett dokument eller en presentation

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Infoga följt av Diagram.
  3. Klicka på den diagramtyp du vill lägga till.

När du lägger till ett nytt diagram:

Bädda in tabeller, diagram och bilder

Du kan hålla diagram, tabeller och bilder uppdaterade i flera filer genom att bädda in

• tabeller och diagram i Google Dokument och Presentationer
  • bilder från en presentation i Google Presentationer i en annan presentation
  • bilder från Google Presentationer i Google Dokument.
Lägga till ett diagram från Google Kalkylark
  1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Infoga följt av Diagram följt av Från Kalkylark.
  3. Klicka på kalkylarket med diagrammet du vill lägga till och klicka sedan på Välj.
  4. Klicka på diagrammet som du vill lägga till.
    • Om du inte vill att diagrammet ska länkas till kalkylarket avmarkerar du Länka till kalkylark.
  5. Klicka på Importera.
Lägga till en tabell från Google Kalkylark

Tips! Tabeller med fler än 400 celler klistras in som olänkade i dokumentet. Du kan inte utöka en tidigare länkad tabell utöver 400 celler.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark i Google Chrome eller Firefox på datorn.
  2. Markera de celler du vill lägga i Dokument eller Presentationer.
  3. Klicka på Redigera högst upp följt av Kopiera.
  4. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  5. Klicka där du vill ha tabellen och klicka sedan på Redigera följt av Klistra in.
  6. Välj Länka till kalkylark eller Klistra in olänkat och klicka på Klistra in.

Infoga bilder från en annan presentation
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Markera de bilder som du vill bädda in.
  3. Klicka på Redigera följt av Kopiera högst upp.
  4. Öppna en annan presentation i Google Presentationer där du vill infoga dessa bilder.
  5. Klicka på bilden där du vill infoga dem till vänster.
  6. Klicka på Redigera följt av Klistra in högst upp.
  7. Klicka på Länka bilder.
Lägga till en bild i ett dokument
  1. Öppna en presentation i Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på den bild som du vill lägga till på vänster sida.
  3. Klicka på Redigera följt av Kopiera högst upp.
  4. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  5. Klicka där du vill lägga till bilden.
  6. Klicka på Redigera följt av Klistra in högst upp.
  7. Välj ett alternativ och klicka sedan på Klistra in.

Redigera, uppdatera eller ta bort en länk till ett diagram, en tabell eller bilder

Redigera ett diagram, en tabell eller en bild

Öppna och redigera ett diagram, en tabell eller en bild

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på ett diagram eller en tabell för att välja den/det.
  3. Klicka på Länkalternativ Nedåtpil följt av Öppna källa högst upp till höger i diagrammet.
  4. Nu kan du ändra originalfilen.

Ändra cellintervall i en tabell

Tips! Du kan inte utöka en länkad tabell över 400 celler i dokumentet.

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på en tabell för att välja den.
  3. Klicka på Länkalternativ Nedåtpil följt av Ändra intervall.
  4. Ange önskat intervall och klicka på OK.

Uppdatera diagram, tabeller eller presentationer i ett dokument eller en presentation

Uppdatera data i ditt diagram eller din tabell

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka Uppdatera på i det övre högra hörnet av diagrammet, tabellen eller bilden.

Uppdatera data i flera diagram eller tabeller

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på Verktyg följt av Länkade objekt högst upp. Ett sidofält öppnas till höger.
  3. Klicka på Uppdatera allar längst ned.
Obs! Klicka på Uppdatera bredvid specifika objekt och uppdatera dem individuellt.

Om du inte ser Uppdatera eller Uppdatera alla:

• Dina diagram, tabeller eller presentationer är kanske inte länkade.
  • Dina diagram, tabeller eller presentationer är kanske redan uppdaterade.

Formatera din tabell så att den matchar ditt kalkylark

1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Klicka på en tabell för att välja den.
  3. Klicka på Länkalternativ Nedåtpil följt av Matcha kalkylarksdata och formatering.
Ta bort länken för diagram, tabeller eller bilder från originalfilen
  1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Google Presentationer på datorn.
  2. Välj ett diagram, en tabell eller bilder som du vill ta bort länken från.
  3. Klicka på Länkalternativ Nedåtpil i diagrammets eller tabellens övre högra hörn följt av Ta bort länk Ta bort länk .
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.