Kaavion, taulukon tai diojen linkittäminen Google Docsiin tai Slidesiin

Kun lisäät kaavion, taulukon tai dian Google Docsiin tai Google Slidesiin, voit linkittää ne aiempiin tiedostoihin. Lue lisää siitä, miten voit lisätä ja muokata taulukoita, joita ei ole linkitetty Google Sheetsiin.

Tärkeää:

• Henkilöt, joilla on pääsy dokumenttiisi tai esitykseesi, voivat katsoa kaikkia linkitettyjä kaavioita, taulukoita ja dioja, vaikka heillä ei olisi pääsyä alkuperäisen kaavion, taulukon tai diat sisältävään tiedostoon.
  • Kun linkitetty objekteja päivitetään, alkuperäisessä tiedostossa objekteihin tehdyt muutokset ohittavat uuteen tiedostoon tehdyt muutokset. Lue lisää linkitettyjen objektien päivittämisestä.
    • Vinkki: Jos muokkaat uuteen tiedostoon linkitettyä kaaviota, taulukkoa tai diaa, muutoksia ei kopioida alkuperäiseen tiedostoon.
  • Voit linkittää saman linkitetyn objektin useisiin eri dokumentteihin ja esityksiin.

Uuden kaavion lisääminen dokumenttiin tai esitykseen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Klikkaa Lisääja sittenKaavio.
  3. Klikkaa lisättävän kaavion tyyppiä.

Kun lisäät uuden kaavion:

Taulukoiden, kaavioiden ja diojen upottaminen

Voit pitää kaaviot, taulukot ja diat ajan tasalla eri tiedostoissa upottamalla:

• taulukoita ja kaavioita Google Docsissa ja Slidesissa
  • Google Slides ‑esityksen dioja toiseen esitykseen
  • Google Slides ‑dioja Google Docsiin.
Kaavion lisääminen Google Sheetsistä
  1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse Lisää ja sitten Kaavio ja sitten Sheetsistä.
  3. Klikkaa laskentataulukkoa, joka sisältää lisättävän kaavion, ja klikkaa sitten Valitse.
  4. Klikkaa lisättävää kaaviota.
    • Jos et halua, että kaavio linkitetään laskentataulukkoon, poista Linkitä laskentataulukkoon ‑valinta.
  5. Valitse Tuo.
Taulukon lisääminen Google Sheetsistä

Vinkki:: Taulukot, joissa on yli 400 solua, liitetään dokumenttiin ilman linkitystä. Et voi laajentaa linkitettyä taulukkoa yli 400 solun kokoiseksi.

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä Google Chrome- tai Firefox-selaimella.
  2. Valitse solut, jotka haluat Docsiin tai Slidesiin.
  3. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Kopioi.
  4. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  5. Klikkaa kohtaa, johon haluat taulukon, ja valitse sitten Muokkaa ja sitten Liitä.
  6. Valitse "Linkitä laskentataulukkoon" tai "Liitä ilman linkitystä" ja klikkaa Liitä.

Diojen lisääminen toisesta esityksestä
  1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse upotettavat diat.
  3. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Kopioi.
  4. Avaa Google Slidesissa toinen esitys, johon haluat lisätä kyseiset diat.
  5. Valitse vasemmalta dia, johon haluat lisätä ne.
  6. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Liitä.
  7. Valitse Linkitä diat.
Dian lisääminen dokumenttiin
  1. Avaa esitys tietokoneella Google Slidesissa.
  2. Valitse lisättävä dia vasemmalta.
  3. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Kopioi.
  4. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  5. Klikkaa kohtaa, johon haluat lisätä dian.
  6. Valitse yläreunasta Muokkaa ja sitten Liitä.
  7. Valitse vaihtoehto ja klikkaa sitten Liitä.

Kaavion, taulukon tai diojen muokkaaminen, päivittäminen ja linkityksen poistaminen

Kaavion, taulukon tai dian muokkaaminen

Kaavion, taulukon tai dian avaaminen ja muokkaaminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse kaavio tai taulukko klikkaamalla sitä.
  3. Klikkaa kaavion tai taulukon oikeasta yläkulmasta Linkitysvaihtoehdot Alanuoli ja sitten Avaa lähde.
  4. Voit nyt muuttaa alkuperäistä tiedostoa.

Taulukon soluvälin muuttaminen

Vinkki: Et voi laajentaa linkitettyä taulukkoa yli 400 solun kokoiseksi dokumentissa.

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse taulukko klikkaamalla sitä.
  3. Valitse Linkin asetukset Alanuoli ja sitten Muuta väliä.
  4. Kirjoita haluamasi väli ja klikkaa sitten OK.

Dokumentin tai esityksen sisältämien kaavioiden, taulukoiden tai diojen päivittäminen

Kaavion tai taulukon datan päivittäminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Klikkaa kaavion, taulukon tai dian oikeasta yläkulmasta Päivitä.

Usean kaavion tai taulukon datan päivittäminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Työkalut ja sitten Linkitetyt objektit. Oikealle avautuu sivupalkki.
  3. Valitse alareunasta Päivitä kaikki.
Vinkki: Voit päivittää yksittäiset objektit valitsemalla niiden vierestä Päivitä.

Jos et näe Päivitä- tai Päivitä kaikki ‑vaihtoehtoa:

• Kaavioiden, taulukoiden tai diojen linkitys ei onnistu.
  • Kaaviot, taulukot tai diat saattavat olla jo päivitettyjä.

Taulukon muotoilu laskentataulukkoa vastaavaksi

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse taulukko klikkaamalla sitä.
  3. Klikkaa kaavion tai taulukon oikeasta yläkulmasta Linkin asetukset Alanuoli ja sitten Sovita laskentataulukon data ja muotoilu.
Kaavion, taulukon tai dian sekä alkuperäisen tiedoston välisen linkityksen poistaminen
  1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse kaavio, taulukko tai diat, joiden linkityksen haluat poistaa
  3. Valitse kaavion tai taulukon oikeasta yläkulmasta Linkin asetukset Alanuoli ja sitten Poista linkitys Poista linkitys .
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.