CHIKW.INV

Berekent de inverse van de linkszijdige chikwadraatverdeling.

Gebruiksvoorbeeld

CHIKW.INV(0,42; 2)

CHIKW.INV(A2; B2)

Syntaxis

CHIKW.INV(kans; vrijheidsgraden)

• kans: de kans die samenhangt met de linkszijdige chikwadraatverdeling.

• Moet groter zijn dan 0 en kleiner dan 1.

• vrijheidsgraden: het aantal vrijheidsgraden van de verdeling.

Opmerkingen

• vrijheidsgraden wordt afgekapt op een geheel getal als er geen geheel getal is opgegeven.

• vrijheidsgraden moet ten minste 1 zijn.

• Alle argumenten moeten numerieke waarden zijn.

Zie ook

CHI.KWADRAAT: Berekent de rechtszijdige chikwadraatverdeling, die vaak wordt gebruikt bij het testen van hypothesen.

CHI.KWADRAAT.INV: Berekent de inverse van de rechtszijdige chikwadraatverdeling.

CHIKW.INV.RECHTS: Berekent de inverse van de rechtszijdige chikwadraatverdeling.

CHI.TOETS: Retourneert de kans met behulp van een Pearson-chikwadraattoets op de twee gegevensbereiken. Bepaalt de waarschijnlijkheid dat de waargenomen categorische gegevens uit een verwachte verdeling zijn verkregen.

F.INV: Berekent de inverse van de linkszijdige F-kansverdeling. Deze kansverdeling wordt ook wel de Fisher-Snedecor-verdeling of F-verdeling van Snedecor genoemd.

T.INV: Berekent de negatieve inverse van de eenzijdige TDIST-functie.

Voorbeeld

Stel dat je de afkapwaarde wilt vinden voor de chikwadraatstatistiek die samenhangt met een linkszijdige kans van 0,95. Met 4 vrijheidsgraden kun je elke chikwadraatstatistiek die groter is dan 3,36 als statistiek significant beschouwen.

A B C
1 Kans Vrijheidsgraden Oplossing
2 0,95 4 9,487729037
3 0,95 4 =CHIKW.INV(0,95; 4)
4 0,95 4 =CHIKW.INV(A2; B2)
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.