F.INV.RT

F.INV.RT-funksjonen beregner inversen av den høyrehalede F-sannsynlighetsfordelingen. Kalles også Fisher-Snedecor-fordeling eller Snedecors F-fordeling.

Eksempler på bruk

F.INV.RT(0,42; 2; 3)

F.INV.RT(A2; B2; C2)

Syntaks

F.INV.RT(sannsynlighet; frihetsgrader1; frihetsgrader2)

• sannsynlighet – sannsynligheten som er knyttet til den høyrehalede F-fordelingen.

• Må være større enn 0 og mindre enn 1.

• frihetsgrader1 – antallet frihetsgrader i telleren for teststatistikken.

• frihetsgrader2 – antallet frihetsgrader i nevneren for teststatistikken.

Merknader

• Både frihetsgrader1 og frihetsgrader2 avkortes til et heltall i beregningen hvis et ikke-heltall blir angitt som argument.

• Både frihetsgrader1 og frihetsgrader2 må være minst 1.

• Alle argumenter må være tall.

• F.INV.RT er synonym med FINV.

Se også

CHIINV: Beregner inversen av den høyrehalede kji-kvadratfordelingen.

F.DIST: Beregner den høyrehalede F-sannsynlighetsfordelingen (ulikhetsgraden) for to datasett med x som spesifiserte inndata. Kalles også Fisher-Snedecor-fordeling eller Snedecors F-fordeling.

F.INV: Beregner inversen av den venstrehalede F-sannsynlighetsfordelingen. Kalles også Fisher-Snedecor-fordelingen eller Snedecors F-fordeling.

FTEST: Returnerer sannsynligheten tilknyttet en F-test for varianslikhet. Beregner om to prøver sannsynligvis har kommet fra populasjoner med samme varians.

TINV: Beregner inversen av den tohalede TDIST-funksjonen.

Eksempel

La oss si at du ønsker å finne signifikansnivået for F-statistikken som er knyttet til en p-verdi på 0,05. Med 4 og 5 frihetsgrader kan du anse enhver F-statistikk som er større enn 5,19, for å være statistisk signifikant.

A B C D
1 Sannsynlighet Teller i frihetsgrader Nevner i frihetsgrader Løsning
2 0,05 4 5 5,192167773
3 0,05 4 5 =F.INV.RT(0,05; 4; 5)
4 0,05 4 5 =F.INV.RT(A2; B2; C2)
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.