CHISQ.DIST

Beregner den venstrehalede kji-kvadratfordelingen, som ofte brukes i hypotesetesting.

Eksempler på bruk

CHISQ.DIST(3,45; 2; TRUE)

CHISQ.DIST(A2; B2; TRUE)

Syntaks

CHISQ.DIST(x; frihetsgrader; kumulativ)

• x – inndataene til funksjonen for kji-kvadrat-sannsynlighetsfordelingen. Verdien funksjonen skal evalueres for.

• Må være et positivt tall.

• frihetsgrader – antallet frihetsgrader i fordelingen.

• kumulativ – en logisk verdi som avgjør formen på funksjonen.

• Hvis TRUE: CHI.DIST gjengir den venstrehalede kumulative fordelingsfunksjonen.

• Hvis FALSE: CHI.DIST gjengir sannsynlighetstetthetsfunksjonen.

Merknader

• frihetsgrader blir avkortet til et heltall hvis et ikke-heltall blir angitt.

• frihetsgrader må være minst 1 og kan ikke overstige 10^10.

• x og frihetsgrader må være tall.

Se også

CHIDIST: Beregner den høyrehalede kji-kvadratfordelingen, som ofte brukes i hypotesetesting.

CHIINV: Beregner inversen av den høyrehalede kji-kvadratfordelingen.

CHISQ.DIST.RT: Beregner den høyrehalede kji-kvadratfordelingen, som ofte brukes i hypotesetesting.

CHITEST: Returnerer sannsynligheten som er tilknyttet en Pearsons kji-kvadrattest på de to dataområdene. Beregner sannsynligheten for at de observerte kategoridataene er hentet fra en forventet fordeling.

GAMMADIST: Beregner gammafordelingen, en kontinuerlig sannsynlighetsfordeling med to parametere.

Eksempel

La oss si at du ønsker å finne ut hvor «rettferdig» en sekssidet terning er:

• Etter flere kast oppnår du en kji-kvadrat-statistikk på 12,3.

• Antallet frihetsgrader er 6 – 1 = 5.

• Vi evaluerer kji-kvadratfordelingen med 5 frihetsgrader når x er lik 12,3.

A B C
1 x Frihetsgrader Løsning
2 12,3 5 0,01223870353
3 12,3 5 =CHISQ.DIST(12,3; 5; FALSE)
4 12,3 5 =CHISQ.DIST(A2; B2; FALSE)
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.