CHISQ.DIST

Beräknar den vänstra chi-tvåsidiga fördelningen, används ofta i hypotestestning.

Exempelanvändning

CHISQ.DIST(3.45, 2, TRUE)

CHISQ.DIST(A2, B2, TRUE)

Syntax

CHISQ.DIST(x, degrees_freedom, cumulative)

• x – indata till den tvåsidiga fördelningsfunktionen för chi-sannolikhet. Värdet som funktionen ska utvärderas med.

• Måste vara ett positivt tal.

• degrees_freedom – antalet frihetsgrader för fördelningen.

• cumulative – logiskt värde som avgör funktionens form.

• Vid TRUE: CHI.DIST returnerar den vänstra tvåsidiga kumulativa fördelningsfunktionen.

• Om FALSE: CHI.DIST returnerar täthetsfunktionen för sannolikhet.

Kommentar

• degrees_freedom avkortas till ett heltal om ett decimaltal tillhandahålls.

• degrees_freedom måste vara minst 1 och får inte överstiga 10^10.

• x och degrees_freedom måste vara numeriskt.

Se även

CHI2FÖRD: Beräknar den högra chitvåfördelningen som ofta används i hypotestestning.

CHI2INV: Beräknar inversen av den högra chi-tvåsidiga fördelningen.

CHI2.FÖRD: Beräknar den vänstra chi-tvåsidiga fördelningen, används ofta i hypotestestning.

CHI2.FÖRD.RT: Beräknar den högra chitvåfördelningen som ofta används i hypotestestning

CHI2TEST: Returnerar sannolikheten som är kopplad till ett tvåsidigt Pearson chi-test på de två dataområdena. Bestämmer sannolikheten för att observerad kategorisk data har hämtats från en förväntad fördelning.

GAMMAFÖRD: Beräknar gammafördelningen, en kontinuerlig sannolikhetsfördelning med två parametrar.

Exempel

Anta att du vill testa korrektheten hos en 6-sidig tärning:

• När du har slagit flera gånger får du statistiken för tvåsidig chi på 12.3.

• Antalet frihetsgrader är 6 - 1 = 5.

• Vi kommer att utvärdera den tvåsidiga chi-fördelningen med 5 frihetsgrader när x är lika med 12.3.

S B C
1 × Frihetsgrader Lösning
2 12.3 5 0.01223870353
3 12.3 5 =CHISQ.DIST(12.3, 5, FALSE)
4 12.3 5 =CHISQ.DIST(A2, B2, FALSE)
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.