Visa summa och medelvärdet

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan snabbt beräkna summan, medelvärdet och antalet i Google Kalkylark.

Obs! Den här funktionen fungerar inte för vissa tal- eller valutaformat.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Markera de celler du vill beräkna.
  3. Leta upp Utforska Utforska nere till höger. Bredvid Utforska Ser du Summa: totalt.
  4. Om du vill se fler beräkningar klickar du på Summa.
    • Genomsnitt
    • Min
    • Max
    • Antal
    • Räkna siffror
Visa ett exempel
  A B
1 Elev Nivå
2 Elev 1 90 %
3 Elev 2 88 %
4 Elev 3 75 %
5 Elev 4 95 %

Så här beräknar du genomsnittsbetyget:

1. Markera intervallet B2:B5.
  2. Klicka på Summa nere till höger.
  3. Välj Genomsn.
  4. Nere till höger ser du Genomsnitt: 87 %.

Relaterade artiklar

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.