De som en het gemiddelde bekijken

Wil je meer uit Google Documenten halen voor werk of school? Meld je kosteloos aan voor een proefperiode voor Google Workspace.

In Google Spreadsheet kun je snel de som, het gemiddelde en het aantal berekenen.

Opmerking: Voor sommige getallen of valutanotaties werkt deze functie niet.

1. Open een spreadsheet in Google Presentaties op je computer.
  2. Markeer de cellen die je wilt berekenen.
  3. Ga naar de functie Verkennen Verkennen in de rechterbenedenhoek. Naast Verkennen zie je 'Som: totaal'.
  4. Klik op Som als je meer berekeningen wilt bekijken.
    • Gemiddelde
    • Minimum
    • Maximum
    • Aantal
    • Aantal waarden
Een voorbeeld bekijken
  A B
1 Leerling Cijfer
2 Leerling 1 90%
3 Leerling 2 88%
4 Leerling 3 75%
5 Leerling 4 95%

Voer deze stappen uit om het gemiddelde cijfer weer te geven:

1. Markeer het bereik B2:B5.
  2. Klik rechtsonder op Som.
  3. Kies Gem.
  4. Rechtsonder zie je nu 'Gem: 87%'.

Gerelateerde artikelen