Rediger og vis teksten fra høyre mot venstre

Høyre-mot-venstre-kontroller aktiveres automatisk når du åpner et dokument, et regneark eller en presentasjon med høyre-mot-venstre-tekst eller når du legger til tekst i et høyre-mot-venstre-språk. Du kan også slå på høyre-mot-venstre-kontroller manuelt.

Slå på høyre-mot-venstre-kontroller

Du må slå på høyre-mot-venstre-kontroller på datamaskinen før du kan skrive, vise og redigere tekst fra høyre til venstre.

Bruk høyre-mot-venstre-språkkontroller

Når du har slått på kontroller for høyre mot venstre, kan du endre layouten for dokumenter hvor teksten er skrevet på et høyre-mot-venstre-språk. Hvis det ikke finnes høyre-mot-venstre-språk i dokumentet, kan du ikke se disse kontrollene.

Google Dokumenter

Endre avsnittsretning

1. Åpne Google Dokumenter-appen Dokumenter på iPhone eller iPad.
  2. Åpne et dokument med tekst som er skrevet på et høyre-mot-venstre-språk.
  3. Trykk på Rediger Rediger.
  4. Trykk på Format Format etterfulgt av Avsnitt.
  5. Hvis du vil endre avsnittsretningen, trykker du på Avsnittsretning paragraph direction.

Endre tabellretning (kolonnerekkefølge)

1. Åpne Google Dokumenter-appen Dokumenter på iPhone eller iPad.
  2. Åpne et dokument med tekst som er skrevet på et høyre-mot-venstre-språk.
  3. Trykk på Rediger Rediger.
  4. Trykk på en tabell.
  5. Trykk på Format Format etterfulgt av Tabell.
  6. Trykk på Tabellretning table direction left to rightright to left table direction for å endre tabellretningen.

Merk: Høyre-mot-venstre-kontroller slås også på automatisk for brukere som har høyre-mot-venstre-språk som språkinnstilling på telefonen.

Google Presentasjoner

Endre avsnittsretning

1. Åpne Google Presentasjoner-appen Presentasjoner på iPhone eller iPad.
  2. Åpne en presentasjon med tekst som er skrevet på et høyre-til-venstre-språk.
  3. Trykk på teksten du vil endre.
  4. Trykk på Format Format etterfulgt av Avsnitt.
  5. Hvis du vil endre avsnittsretningen, trykker du på Avsnittsretning paragraph direction.

Merk: Høyre-mot-venstre-kontroller slås også på automatisk for brukere som har høyre-mot-venstre-språk som språkinnstilling på telefonen.