Rediger og vis teksten fra høyre mot venstre

Høyre-mot-venstre-kontroller aktiveres automatisk når du åpner et dokument, et regneark eller en presentasjon med høyre-mot-venstre-tekst eller når du legger til tekst i et høyre-mot-venstre-språk. Du kan også slå på høyre-mot-venstre-kontroller manuelt.

Slå på høyre-mot-venstre-kontroller

Du må slå på høyre-mot-venstre-kontroller på datamaskinen før du kan skrive, vise og redigere tekst fra høyre til venstre.

Bruk høyre-mot-venstre-språkkontroller

Når du har slått på kontroller for høyre mot venstre, kan du endre layouten for dokumenter hvor teksten er skrevet på et høyre-mot-venstre-språk. Hvis det ikke finnes høyre-mot-venstre-språk i dokumentet, kan du ikke se disse kontrollene.

Google Dokumenter

Endre avsnittsretning

1. Åpne Google Dokumenter-appen Dokumenter på Android-enheten din.
  2. Åpne et dokument som inneholder tekst på et høyre-mot-venstre-språk.
  3. Trykk på Rediger Rediger.
  4. Trykk på Format Format etterfulgt av Avsnitt.
  5. Hvis du vil endre avsnittsretningen, trykker du på Avsnittsretning paragraph direction.

Merk: Høyre-mot-venstre-kontroller slås også på automatisk for brukere som har høyre-mot-venstre-språk som språkinnstilling på telefonen.

Google Regneark

Endre retningen for kolonnene i et bestemt regneark

1. Åpne Google Regneark-appen Regneark på Android-enheten din.
  2. Åpne et regneark som inneholder tekst på et høyre-mot-venstre-språk.
  3. Trykk på nedoverpilen Nedoverpil på arkfanen nederst.
  4. Trykk på Høyre-mot-venstre for å endre retningen på rutenettet i regnearket.

Merk: Denne endringen gjelder bare for det gjeldende arket, og ikke alle arkene i regnearket.

Google Presentasjoner

Endre avsnittsretning

1. Åpne Google Presentasjoner-appen Presentasjoner på Android-enheten din.
  2. Åpne en presentasjon som inneholder tekst på et høyre-mot-venstre-språk.
  3. Trykk på teksten du vil endre.
  4. Trykk på Format Format etterfulgt av Avsnitt.
  5. Hvis du vil endre avsnittsretningen, trykker du på Avsnittsretning paragraph direction.

Merk: Høyre-mot-venstre-kontroller slås også på automatisk for brukere som har høyre-mot-venstre-språk som språkinnstilling på telefonen.