Oikealta vasemmalle luettavan tekstin katsominen ja muokkaaminen

Oikealta vasemmalle luettavan tekstin työkalut otetaan automaattisesti käyttöön, kun avaat oikealta vasemmalle luettavaa tekstiä sisältävän dokumentin, laskentataulukon tai esityksen tai kun lisäät tekstiä, jonka kieltä luetaan oikealta vasemmalle. Voit ottaa oikealta vasemmalle luettavan tekstin työkalut käyttöön myös manuaalisesti.

Oikealta vasemmalle luettavien kielien työkalujen käyttöönotto

Google Docsin., Sheetsin ja Slidesin käyttäminen oikealta vasemmalle luettavien kielien kanssa:

1. Avaa Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin aloitusnäyttö tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse ruutu kohdasta "Näytä aina oikealta vasemmalle ‑ohjaimet".
  4. Valitse OK. Asetus on nyt käytössä Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa.

Oikealta vasemmalle luettavien kielten työkalujen käyttö

Kun oikealta vasemmalle luettavien kielien työkalut ovat käytössä, voit muuttaa sellaisten dokumenttien asettelua, joiden kieltä luetaan oikealta vasemmalle.

Google Docs

Kappaleen suunnan muuttaminen

1. Avaa Google Docs tietokoneella.
  2. Avaa oikealta vasemmalle luettavaa tekstiä sisältävä dokumentti.
  3. Voit muuttaa kappaleen suuntaa valitsemalla työkalupalkista Kappaleen suunta paragraph direction.

Taulukon suunnan (sarakkeiden järjestyksen) muuttaminen

1. Avaa Google Docs tietokoneella.
  2. Avaa dokumentti.
  3. Valitse Muoto ja sitten Taulukko ja sitten Taulukon ominaisuudet.
  4. Valitse Sarakejärjestys-osiosta Oikealta vasemmalle tai Vasemmalta oikealle.
Google Sheets

Yksittäisen taulukon sarakkeiden suunnan muuttaminen

1. Avaa Google Sheets tietokoneella.
  2. Avaa oikealta vasemmalle luettavaa tekstiä sisältävä laskentataulukko.
  3. Valitse työkalupalkista Suunta right to left table direction.

Huom. Tämä muutos koskee ainoastaan senhetkistä taulukkoa, ei laskentataulukon muita taulukoita.

Solun sisältämän tekstin suunnan muuttaminen

1. Avaa Google Sheets tietokoneella.
  2. Avaa oikealta vasemmalle luettavaa tekstiä sisältävä laskentataulukko.
  3. Klikkaa muutettavaa tekstiä.
  4. Valitse työkalupalkista Solujen suunta paragraph direction.

Huom. Jos kirjoitat soluun oikealta vasemmalle luettavalla kielellä, Google Sheets muuttaa suunnan automaattisesti oikealta vasemmalle. Tekstin suunta muutetaan takaisin, jos alat kirjoittaa vasemmalta oikealle luettavalla kielellä.

Google Slides

Kappaleen suunnan muuttaminen

1. Avaa Google Slides tietokoneella.
  2. Avaa oikealta vasemmalle luettavaa tekstiä sisältävä esitys.
  3. Klikkaa muutettavaa tekstiä.
  4. Valitse Kappaleen suunta paragraph direction muotoilun työkalupalkista.