Rediger og se tekst fra højre mod venstre

Knapper for højre mod venstre aktiveres automatisk, når du åbner et dokument, et regneark eller en præsentation med tekst fra højre mod venstre, eller når du tilføjer tekst på sprog, der går fra højre mod venstre. Du kan også manuelt aktivere knapper for højre mod venstre.

Aktivér knapper til sprog, der vises fra højre mod venstre

Sådan konfigurerer du Google Docs, Sheets og Slides til sprog, der vises fra højre mod venstre:

1. Gå til startskærmen for Google Docs, Sheets eller Slides på din computer.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på menuen Menu og så Indstillinger.
  3. Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Vis altid kontrolelementer for venstre mod højre-sprog".
  4. Klik på OK. Indstillingen gælder nu for Google Docs, Sheets og Slides.

Brug knapper til sprog, der vises fra højre mod venstre

Når du har aktiveret knapper til sprog, der vises fra højre mod venstre, kan du ændre visningen af dokumenter med tekst på et sprog, der vises fra højre mod venstre.

Google Docs

Skift afsnitsretning

1. Gå til Google Docs på din computer.
  2. Åbn et dokument, som indeholder tekst på sprog, der vises fra højre mod venstre.
  3. Hvis du vil ændre afsnitsretningen, skal du klikke på Afsnitsretning paragraph direction på værktøjslinjen.

Skift tabelretning (kolonnerækkefølge)

1. Gå til Google Docs på din computer.
  2. Åbn et dokument.
  3. Klik på Formatér og så Tabel og så Tabelegenskaber.
  4. Vælg Højre mod venstre eller Venstre mod højre i sektionen "Kolonnerækkefølge".
Google Sheets

Skift retning for kolonnerne i et bestemt ark

1. Gå til Google Sheets på din computer.
  2. Åbn et regneark med tekst på et sprog, der vises fra højre mod venstre.
  3. Klik på Retning right to left table direction på værktøjslinjen.

Bemærk! Denne ændring gælder kun for det aktuelle ark. Det gælder ikke for alle ark i regnearket.

Skift retningen for tekst i en celle

1. Gå til Google Sheets på din computer.
  2. Åbn et regneark med tekst på et sprog, der vises fra højre mod venstre.
  3. Klik på den tekst, du vil ændre.
  4. Klik på Celleretning paragraph direction på værktøjslinjen.

Bemærk! Hvis du indtaster tekst i en celle på et sprog, der vises fra højre mod venstre, ændrer Google Sheets automatisk tekstretningen til højre mod venstre. Retningen ændres, hvis du begynder at skrive på et sprog, der vises fra venstre mod højre.

Google Slides

Skift afsnitsretning

1. Gå til Google Slides på din computer.
  2. Åbn en præsentation med tekst på et sprog, der vises fra højre mod venstre.
  3. Klik på den tekst, du vil ændre.
  4. Klik på Afsnitsretning paragraph direction på værktøjslinjen for format.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.