Brug kommentarer og handlingspunkter

Du kan samarbejde med andre i Google Docs, Sheets og Slides og gøre følgende:
  • Tilføj, rediger, besvar eller slet kommentarer
  • Tildel opgaver og handlingspunkter

Tilføj, rediger, se eller slet kommentarer

Tilføj en kommentar

Hvis du vil føje kommentarer til Microsoft Office-filer i Google Docs, Sheets eller Slides, skal du ændre filen til en Google Docs-fil.

1. Åbn et dokument, et regneark eller en præsentation på din computer.
  2. Markér den tekst eller de billeder, celler eller dias, du vil kommentere.
  3. Du kan tilføje en kommentar ved at klikke på Tilføj kommentar Skriv kommentar på værktøjslinjen.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Klik på Kommenter.
Se alle kommentarer
  1. Åbn et dokument, et regneark eller en præsentation på din computer.
  2. Klik på Kommentarer Åbn kommentarer øverst til højre.
  3. Du kan lukke denne ved at klikke på Kommentarer igen.
Rediger eller slet en kommentar
  1. Åbn et dokument, et regneark eller en præsentation på din computer.
  2. Klik på Mere Mere på den kommentar, du vil redigere eller slette.
  3. Klik på Rediger eller Slet.
Send en kommentar til en bestemt person

Hvis du vil være sikker på, at nogen ser en kommentar, kan du føje vedkommende til den. Vedkommende modtager en mailnotifikation med din kommentar.

1. Åbn et dokument, et regneark eller en præsentation på din computer.
  2. Indsæt og skriv en kommentar.
  3. Tilføj navnet (med stort forbogstav) et sted i din kommentar. Når den rigtige person foreslås, skal du klikke på vedkommendes navn. Du kan også tilføje mailadressen på den person, der skal se meddelelsen.
  4. Klik på Kommenter.

Bemærk! Hvis du tilføjer nogen, der ikke har tilladelse til at se filen, bliver du bedt om at dele filen.

Besvar eller luk kommentarer

Hvis du har tilladelse til at redigere eller kommentere et dokument, kan du besvare kommentarer. Når en diskussion er færdig, kan du lukke kommentaren.

Tip! Du kan også besvare eller lukke kommentarer direkte via din mail.Se, hvordan du arbejder med kommentarer i Gmail.

Administrer dine notifikationer om kommentarer
  1. Åbn et dokument, et regneark eller en præsentation på din computer.
  2. Klik på Kommentarer Åbn kommentarer øverst til højre i filen.
  3. Klik på Notifikationer.
  4. Vælg, hvornår du vil have notifikationer:
  • Alle: Hver gang, der tilføjes kommentarer.
  • Kun din: Når andre svarer på dine kommentarer eller kommentarer, som du er føjet til.
  • Ingen: Modtag aldrig mails om kommentarer til den pågældende fil.
Svar på en kommentar

Svar på kommentarer i dokumenter eller præsentationer

1. Åbn et dokument eller en præsentation på din computer.
  2. Klik på kommentaren.
  3. Klik på Svar, og skriv dit svar.
  4. Klik på Svar for at gemme.

Svar på kommentarer i regneark

1. Åbn et regneark på din computer.
  2. Klik på Tilføj kommentar Skriv kommentar på fanen i regnearket.
  3. Klik på den kommentar, du vil svare på.
  4. Klik på Svar, og skriv dit svar.
  5. Klik på Svar for at gemme.
Luk eller genåbn en kommentar
  1. Åbn et dokument, et regneark eller en præsentation på din computer.
  2. Klik på den kommentar, du vil lukke.
  3. Klik på Luk i øverste hjørne af kommentaren.

Hvis du vil se en kommentar, du har lukket, kan du klikke på Kommentarer i øverste hjørne af vinduet. Hvis du vil genåbne en lukket kommentar, kan du klikke på Åbn igen øverst til højre i kommentaren.

Brug og følg op på handlingspunkter

Brug kommentarer til at tildele opgaver eller handlingspunkter til din arbejds- eller skolekonto. De foreslåede handlingspunkter vises på baggrund af indholdet i din fil.

Tildel et handlingspunkt i en kommentar
  1. Åbn en Google-fil på din computer.
  2. Markér den tekst eller de billeder, celler eller dias, du vil kommentere.
  3. Du kan tilføje en kommentar ved at gå til værktøjslinjen og klikke på Tilføj kommentar Skriv kommentar.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Tilføj mailadressen på den person, kommentaren skal tildeles, med @ eller + foran adressen et sted i din kommentar.
  6. Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Tildel til [navn]".
  7. Klik på Tildel. Den person, du har tildelt handlingspunktet, modtager en mail.
Tildel et handlingspunkt igen
  1. Åbn en Google-fil på din computer.
  2. Klik på kommentaren.
  3. Klik på Svar.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Tilføj mailadressen på den person, kommentaren skal tildeles, med @ eller + foran adressen et sted i din kommentar.
  6. Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Tildel til [navn]".
  7. Klik på Tildel. Den person, du har tildelt handlingspunktet, modtager en mail.
Brug, rediger eller deaktiver foreslåede handlingspunkter (kun på amerikansk engelsk)

Foreslåede handlingspunkter vises, når du bruger handlingsrettede ord.

1. Åbn et dokument i Google Docs på din computer.
  2. Hvis Google Docs registrerer et handlingspunkt, mens du indtaster (f.eks. "Handlingspunkt: Jennifer skal sende en opfølgningsmail" eller "Huskeliste: Alex skal afslutte præsentationen"), vises et foreslået handlingspunkt.
    • Hvis du vil acceptere forslaget, skal du klikke på Tildel.
    • Hvis du vil ignorere forslaget, skal du klikke på Afvis.
    • Hvis du vil redigere forslaget, skal du klikke på Mere Mere og derefter Rediger.
    • Hvis du vil deaktivere forslag, skal du klikke på Værktøjer og derefter Præferencer og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet "Foreslå handlingspunkter".

Handlingspunkter kan kun foreslås, hvis teksten:

• Omtaler en persons navn eller mailadresse.
    • Omtaler en person med adgang til filen.
Markér et handlingspunkt som udført
  1. Åbn en Google-fil på din computer.
  2. Klik på Udfør Udfør øverst til højre i kommentaren.
Se opfølgninger på et dokument
  1. Åbn Google Drev eller startskærmen for Google Docs, Sheets eller Slides på din computer.
  2. Klik på tallet øverst til højre i et dokument. Hvis du ikke kan se et tal, har du ingen opfølgninger på det pågældende dokument.
  3. Du kan se antallet af åbne:
    • Handlingspunkter
    • Forslag
  4. Klik på en valgmulighed på listen for at gå til det første handlingspunkt eller forslag.
  5. Du kan lukke menuen ved at klikke på tallet.