Använda kommentarer, åtgärder och emoji-reaktioner

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan samarbeta med andra i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer för att
  • lägga till, redigera, svara på eller ta bort kommentarer
  • tilldela uppgifter och åtgärder
  • lägga till emoji-reaktioner.

Lägga till, redigera, visa, filtrera eller ta bort kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Markera text, bilder, celler eller bilder som du vill kommentera.
  3. Klicka på Lägg till kommentar Lägg till kommentar i verktygsfältet och lägg till en kommentar.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Klicka på Kommentera.
Visa, dölja eller minimera kommentarer
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Öppna eller stäng kommentarspanelen genom att klicka på Visa alla kommentarer Öppna kommentarer uppe till höger.
  3. Om du vill dölja, minimera eller utöka kommentarer bredvid dokumentet klickar du på Visa följt av Kommentarer.
    • Dölj kommentarer: Döljer alla kommentarer och stänger alla öppna kommentarspaneler.
    • Minimera kommentarer: Minskar kommentarer till ikoner i Dokument och Kalkylark. Håll muspekaren över för att förhandsgranska och klicka för att visa mer.
    • Utöka kommentarer: Visar fullständiga kommentarer och svar, som du kan klicka på för att svara eller lägga till andra.
Hitta kommentarer
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

2. Klicka på Visa alla kommentarer Öppna kommentarer uppe till höger.
  3. Klicka på en kommentar för att se var den finns.

Du kan även söka efter en kommentar med hjälp av sökord eller användarnamn:

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

2. Klicka på Visa alla kommentarer Öppna kommentarer uppe till höger.
  3. Klicka på Sök bland alla kommentarer Filter comments by keyword till höger om panelen Kommentarer.
  4. Ange sökord för att söka efter en kommentar eller person.

Hitta platsen för en kommentar i Google Kalkylark

I Google Kalkylark kan du hitta kommentarsplatser för det aktiva arbetsbladet.

1. Längst ned i det aktiva arbetsbladet pekar du på kommentarsaviseringen på fliken .
  2. I verktygsfältet som visas klickar du på cellens plats för att flytta till den markerade cellen och kommentaren.
Filtrera kommentarer

Du kan filtrera kommentarer i Google Dokument, Presentationer och Kalkylark.

1. Klicka på Visa alla kommentarer Öppna kommentarer i ett dokument, kalkylark eller en presentation.
  2. Välj en flik om du vill visa alla kommentarer eller kommentarer för dig.
  3. Om du vill visa öppna eller lösta kommentarer klickar du på Alla typer.
  4. (Valfritt) I Google Kalkylark kan du filtrera kommentarer efter arbetsblad. Ändra filtret till aktuellt arbetsblad genom att klicka på Alla Kalkylark Nedåtpil till höger om fönstret Kommentarer.
  5. Alla kommentarer i den kategorin visas i fönstret.
Redigera eller ta bort en kommentar
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer på den kommentar som du vill redigera eller radera.
  3. Klicka på Redigera eller Ta bort.
Rikta en kommentar till en viss person

Om du vill göra kommentaren synlig för någon kan du lägga till den i kommentaren. De får ett e-postmeddelande med din kommentar.

Tips: Om någon har ställt in sin status på Frånvarande och du har behörighet att se personens kalender får du en avisering i kommentaren när du lägger till hen.

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Infoga och skriv en kommentar.
  3. Skriv @ och personens namn eller e-postadress i kommentaren. Tryck på namnet när rätt person föreslås.
  4. Klicka på Kommentera.

Obs! Om du lägger till någon som inte har behörighet att visa filen blir du ombedd att dela filen.

Lägg till fler kommentarer efter kommentarsgränsen

Det kan hända att du ser ett meddelande i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer som lyder ”Du har nått dokumentgränsen för kommentarer”. Kopiera dokumentet utan lösa kommentarer för att fortsätta kommentera den nya kopian”.

Så här lägger du till fler kommentarer i filen:

1. Lös kommentarer som inte är aktiva.
  2. Gå till Arkiv följt av Kopiera av dokumentet, kalkylarket eller presentationen.
  3. Klicka på Kopiera kommentarer och förslag i popup-fönstret.
  4. Använd kopian för att fortsätta arbeta.

Tips! Lösta kommentarer förblir tillgängliga i originaldokumentet.

Svara på eller stänga kommentarer

Om du har behörighet att redigera eller kommentera ett dokument kan du svara på kommentarer. När en diskussion är klar kan du stänga en kommentar för att lösa den.

Tips! Du kan även svara på eller stänga kommentarer direkt via e-post.Läs mer om hur du hanterar kommentarer i Gmail.

Svara på en kommentar

Svara på kommentarer i dokument eller presentationer

1. Öppna ett dokument eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på kommentaren.
  3. Klicka på Svara och skriv ditt svar.
  4. Om du vill spara klickar du på Svara.

Tips! I Google Dokument kan du klicka på ett smartsvar längst ned i textrutan.

Svara på kommentarer i kalkylark

1. Öppna ett kalkylark på datorn.
  2. Klicka på Lägg till kommentar Lägg till kommentar på arbetsbladets flik.
  3. Klicka på kommentaren som du vill svara på.
  4. Klicka på Svara och skriv ditt svar.
  5. Om du vill spara klickar du på Svara.

Tips: Om någon har ställt in sin status på Frånvarande och du har behörighet att se personens kalender får du en avisering i kommentaren när du svarar hen.

Stäng eller öppna en kommentar på nytt
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på kommentaren som du vill stänga.
  3. I det övre hörnet av kommentaren klickar du på Lös.

Om du vill se en kommentar som du har stängt klickar du på Kommentarer överst i fönstret. Om du vill öppna en stängd kommentar på nytt klickar du på Öppna på nytt i det övre högra hörnet av kommentaren.

Använda och följa upp åtgärder

Använd kommentarer när du vill tilldela åtgärder med jobb- eller skolkontot. Förslag på åtgärder visas utifrån innehållet i filen.

Tilldela en åtgärd i en kommentar
  1. Öppna en Google-fil på datorn.
  2. Markera text, bilder, celler eller bilder som du vill kommentera.
  3. Lägg till en kommentar genom att öppna verktygsfältet och klicka på Lägg till kommentar Lägg till kommentar.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Någonstans i kommentaren lägger du till e-postadressen, med @ eller + framför den, för personen du vill tilldela den till.
  6. Markera rutan bredvid Tilldela till [namn].
  7. Klicka på Tilldela. Personen du tilldelade åtgärden till får ett e-postmeddelande.

Tips! Om någon har ställt in sin status på Frånvarande och du har behörighet att se personens kalender får du en avisering i kommentaren när du tilldelar den till hen.

Tilldela en åtgärd på nytt
  1. Öppna en Google-fil på datorn.
  2. Klicka på kommentaren.
  3. Klicka på Svara.
  4. Skriv din kommentar.
  5. Någonstans i kommentaren lägger du till e-postadressen, med @ eller + framför den, för personen du vill omtilldela den till.
  6. Markera rutan bredvid Omtilldela till [namn].
  7. Klicka på Tilldela på nytt. Personen du tilldelade åtgärden till får ett e-postmeddelande.
Markera en åtgärd som klar
  1. Öppna en Google-fil på datorn.
  2. Klicka på Klar Klar högst upp till höger i kommentaren.
Visa uppföljningarna för ett dokument
  1. Öppna startsidan för Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer eller Google Drive på datorn.
  2. Klicka på siffran längst upp till höger i ett dokument. Om det inte visas någon siffra finns det inga uppföljningar för det dokumentet.
  3. Du kan visa antalet öppna:
    • åtgärder
    • förslag.
  4. Klicka på något av alternativen i listan om du vill öppna den första åtgärden eller det första förslaget.
  5. Klicka på siffran när du vill stänga menyn.

Använda emojireaktioner i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Om du kan kommentera eller redigera ett dokument, ett kalkylark eller en presentation kan du lägga till emojireaktioner på kommentarer i Dokument eller Kalkylark eller innehåll i Dokument eller Presentationer som du markerar.

Lägga till emojireaktioner

Tips! Om en redigeringsbehörig redan har lagt till en emojireaktion kan du klicka på den och lägga till din reaktion. Det går att lägga till flera emojis i samma markerade text eller kommentar.

Lägga till emojireaktioner i markerat innehåll i Google Dokument

1. Öppna ett Google-dokument på datorn.
  2. Markera texten som du vill reagera på.
  3. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Lägg till emojireaktion Add Emoji Reaction i den högra marginalen.
    • Öppna Infoga följt av Emoji-reaktion.
  4. Välj ett alternativ:
    • Välj den emoji du vill lägga till.
    • Du kan även ange söktermer för en emoji.

Lägga till emojireaktioner i kommentarer

1. Öppna ett Google-dokument, Google-kalkylark eller Google Presentationer på datorn.
  2. Håll muspekaren över kommentaren som du vill reagera på.
  3. Klicka på Lägg till emojireaktion Add Emoji Reaction.
  4. Välj ett alternativ:
    • Välj den emoji du vill lägga till.
    • Du kan även ange söktermer för en emoji.
Ta bort eller åtgärda emojireaktioner

Om du vill ta bort din reaktion från kommentarer i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer, eller från markerat innehåll i Google Dokument, klickar du på emojin igen.

Tips! Om du tar bort din reaktion tas inte andra deltagares reaktioner bort.

Så här löser du reaktionen på markerat innehåll i ett Google-dokument:

1. Klicka på en emojireaktion.
  2. Klicka på Lös.
    • Tips! Om du vill se lösta reaktioner kan du klicka på Kommentarer Kommentar uppe till höger.

Använda kortkommandon för att navigera och svara på kommentarer

Du kan välja en kommentar och använda kortkommandon för att

• navigera mellan kommentarer
  • svara på kommentarer
  • dölja eller visa kommentarer.

Använda kortkommandon för valda kommentarer

Svara på den aktuella kommentaren R
Flytta till nästa kommentar J
Flytta till föregående kommentar K
Lösa den aktuella kommentaren E
Stänga den aktuella kommentaren U
Dölj kommentar

För Windows: Chrome OS: Ctrl + Alt + Skift + n

För Mac: ⌘ + Alt + Skift + n

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.