Använda kommentarer och åtgärder

Du kan samarbeta med andra i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer för att:
  • lägga till, redigera, svara på eller ta bort kommentarer
  • tilldela uppgifter och åtgärder.

Kommentarsalternativ

Visa alla kommentarer
  1. Öppna appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Kommentera Kommentera högst upp på skärmen.
Lägga till kommentarer
  1. Öppna en fil i appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Markera texten eller cellen och tryck på Lägg till kommentar eller Kommentera.
  3. Skriv in texten.
  4. Tryck på Kommentera.
Svara på kommentarer

När du har tryckt på en specifik kommentar kan du:

• Redigera en kommentar: Tryck på Redigera Redigera. Gör ändringarna och klicka på Spara.
  • Svara på en kommentar: Längst ned i kommentaren trycker du på Svara.
  • Lösa en kommentar: Ovanför kommentaren trycker du på Lös.
  • Flytta mellan kommentarer: Svep åt vänster eller höger.
  • Ta bort kommentar: Tryck på Redigera Redigera. Tryck sedan på Papperskorgen Papperskorgen.
  • Återgå till redigeringsvy: I det övre högra hörnet trycker du på STÄNG eller Stäng Stäng.
Rikta en kommentar till en viss person

Om du vill vara säker på att någon ser en kommentar kan du lägga till personen i den. De får ett e-postmeddelande med din kommentar.

1. Öppna appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Infoga och skriv en kommentar.
  3. Lägg till namnet någonstans i kommentaren. Tryck på namnet när rätt person föreslås. Du kan också lägga till e-postadressen för personen som du vill ska se meddelandet.
  4. Tryck på KOMMENTERA.
Godkänn eller avvisa en föreslagen ändring

Om någon föreslår en ändring i ett dokument som du äger kan du godkänna eller avvisa den. Detta är bara tillgänglig i Google Dokument.

1. Öppna ett dokument i appen Google Dokument på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Om du vill se förslaget trycker du på Förslag.
  3. Tryck på Godkänn eller Avvisa.

Obs! Om du bestämmer dig för att du inte gillar ett förslag som du godkänt trycker du på Ångra.

Lägg till kommentarer i Microsoft® Office-filer

Om du vill lägga till kommentarer i Microsoft Office-filer i appen Google Dokument ändrar du filen till en Google Dokument-fil.

Använda och följa upp åtgärder

Använd kommentarer när du vill tilldela åtgärder med jobb- eller skolkontot.

Tilldela en åtgärd i en kommentar
  1. Öppna appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Markera text, bilder, celler eller bilder som du vill kommentera.
  3. Lägg till en kommentar genom att trycka på Infoga Lägg till.
  4. Tryck på Kommentera.
  5. Skriv din kommentar.
  6. Någonstans i kommentaren lägger du till e-postadressen, med @ eller + framför den, för personen du vill tilldela den till.
  7. Markera rutan bredvid Tilldela till [namn].
  8. Tryck på Tilldela. Personen du tilldelade åtgärden till får ett e-postmeddelande.
Tilldela en åtgärd på nytt
  1. Öppna appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på texten som har kommenterats.
  3. Tryck på Visa kommentar.
  4. Tryck på Svara.
  5. Skriv din kommentar.
  6. Någonstans i kommentaren lägger du till e-postadressen, med @ eller + framför den, för personen du vill tilldela den till.
  7. Markera rutan bredvid Omtilldela till [namn].
  8. Tryck på Skicka Skicka. Personen du tilldelade åtgärden till får ett e-postmeddelande.
Markera en åtgärd som klar
  1. Öppna appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Markera som klar uppe till höger i kommentaren.
Visa uppföljningarna för ett dokument
  1. Öppna appen Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på siffran längst upp till höger i ett dokument. Om det inte visas någon siffra finns det inga uppföljningar för det dokumentet.
  3. Du kan visa antalet öppna
    • åtgärder
    • förslag.
  4. Tryck på något av alternativen i listan om du vill öppna den första åtgärden ellet det första förslaget.
  5. Tryck på siffran när du vill stänga menyn.