Bruk kommentarer, gjøremål og emojireaksjoner

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan samarbeide med andre i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner for å
  • legge til, endre, svare på, filtrere eller slette kommentarer
  • tildele oppgaver og gjøremål
  • legge til emojireaksjoner

Legg til, endre, se, filtrér eller slett kommentarer

Legg til kommentarer
  1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Fremhev teksten, bildene, cellene eller lysbildene du vil kommentere.
  3. Hvis du vil legge til en kommentar, klikker du på Legg til kommentar Legg til en kommentar på verktøylinjen.
  4. Skriv inn kommentaren din.
  5. Klikk på Kommenter.
Vis, skjul eller minimer kommentarer
  1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. For å åpne eller lukke kommentarpanelet klikker du på Vis alle kommentarene Åpne kommentarer øverst til høyre.
  3. For å skjule, minimere eller vise kommentarer ved siden av dokumentet, klikk på Se og så Kommentarer.
    • Skjul kommentarer: Skjuler alle kommentarer og lukker alle åpne kommentarpaneler.
    • Minimer kommentarer: Med denne funksjonen reduseres antallet kommentarer til ikoner i Dokumenter og Regneark, som du kan holde markøren over for å se en forhåndsvisning og klikke på for å se mer.
    • Vis kommentarer: Her ser du alle kommentarene og svarene, som du kan klikke på for å svare på eller legge til andre.
Finn kommentarer
  1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.

2. Øverst til høyre klikker du på Vis alle kommentarene Åpne kommentarer.
  3. Klikk på en kommentar for å se hvor den er.

Du kan også søke etter kommentarer med bestemte ord eller brukernavn:

1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.

2. Øverst til høyre klikker du på Vis alle kommentarene Åpne kommentarer.
  3. Klikk på Søk i alle kommentarene Filter comments by keyword til høyre i Kommentarer-panelet.
  4. Skriv inn søkeord for å finne bestemte kommentarer eller personer.

Finn ut hvor en kommentar er, i Google Regneark

Du kan finne kommentarplasseringer for det aktive arket i Google Regneark.

1. Gå til bunnen av det aktive arket, og pek på kommentarvarselet på fanen.
  2. På verktøylinjen som vises, klikker du på celleplasseringen for å gå til den fremhevede cellen og kommentaren.
Filtrer kommentarer

Du kan filtrere kommentarer i Google Dokumenter, Presentasjoner og Regneark.

1. I et dokument, et regneark eller en presentasjon klikker du på Vis alle kommentarene Åpne kommentarer.
  2. Velg en fane for å vise alle kommentarene eller kommentarene for deg.
  3. For å vise åpne eller oppklarte kommentarer, klikk på Alle typer.
  4. (Valgfritt) Du kan filtrere kommentarer etter ark i Google Regneark. For å bytte filter til det gjeldende arket, klikk på Alle ark Nedoverpil til høyre i Kommentarer-vinduet, og bytt til Aktivt ark.
  5. Alle kommentarer i den valgte kategorien vises i vinduet.
Rediger eller slett kommentarer
  1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på Mer Mer på kommentaren du vil redigere eller slette.
  3. Klikk på Rediger eller Slett.
Send en kommentar til en bestemt person

Du kan gjøre kommentaren din synlig for en bestemt person ved å legge hen til i kommentaren. Personen mottar et e-postvarsel med kommentaren din.

Tips: Du blir varslet i kommentarvinduet hvis du legger til noen som har statusen «Ikke på jobb» – forutsatt at du har tilgang til kalenderen hens.

1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Sett inn og skriv inn en kommentar.
  3. Hvor som helst i kommentaren kan du sette inn «@» og personens navn eller e-postadresse. Når riktig person blir foreslått, klikker du på navnet.
  4. Klikk på Kommenter.

Merk: Hvis du legger til noen som ikke har tillatelse til å se filen, blir du bedt om å dele filen.

Legg til flere kommentarer etter grensen for kommentarer er nådd

Du kan få et varsel i filer i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner der det står «Du har nådd grensen for antall kommentarer i dokumentet. Ta en kopi av dokumentet uten oppklarte kommentarer for å fortsette å kommentere i den nye kopien.»

Slik legger du til flere kommentarer i filen:

1. Merk kommentarer som ikke er aktive, som oppklarte.
  2. Gå til Fil og så Lag en kopi av dokumentet, regnearket eller samlingen.
  3. Klikk på Kopier kommentarer og forslag i forgrunnsvinduet.
  4. Fortsett arbeidet i kopien.

Tips: De eventuelle oppklarte kommentarene er fortsatt tilgjengelig i det opprinnelige dokumentet.

Svar på eller lukk kommentarer

Hvis du har tillatelse til å redigere eller kommentere et dokument, kan du svare på kommentarer. Når en diskusjon er ferdig, kan du oppklare kommentaren for å lukke den.

Tips: Du kan også svare på eller lukke kommentarer direkte via e-post.Finn ut hvordan du jobber med kommentarer i Gmail.

Svar på kommentarer

Svar på kommentarer i dokumenter eller presentasjoner

1. Åpne et dokument eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på kommentaren.
  3. Klikk på Svar og skriv svaret.
  4. Klikk på Svar for å lagre.

Tips: I Google Dokumenter kan du også svare ved å klikke på et av smartsvarene nederst i tekstfeltet.

Svar på kommentarer i regneark

1. Åpne et regneark på datamaskinen.
  2. Klikk på Legg til kommentar Legg til en kommentar på arkfanen.
  3. Klikk på kommentaren du vil svare på.
  4. Klikk på Svar og skriv svaret.
  5. Klikk på Svar for å lagre.

Tips: Hvis en person har statusen «Ikke på jobb» og du har tillatelse til å se kalenderen hens, får du et varsel i kommentaren idet du svarer vedkommende.

Lukk kommentarer eller åpne dem på nytt
  1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på kommentaren du vil lukke.
  3. Klikk på Løs øverst til høyre i kommentaren.

Hvis du vil se på en kommentar du har lukket, kan du klikke på Kommentarer øverst til høyre i vinduet. Hvis du vil gjenåpne en lukket kommentar, må du klikke på Åpne på nytt øverst til høyre i kommentaren.

Bruk og følg opp gjøremål

Bruk kommentarer til å tildele oppgaver og gjøremål med jobb- eller skolekontoen din. Foreslåtte gjøremål vises basert på innholdet i filen.

Tildel et gjøremål i en kommentar
  1. Åpne en Google-fil på datamaskinen.
  2. Fremhev teksten, bildene, cellene eller lysbildene du vil kommentere.
  3. For å legge til en kommentar, gå til verktøylinjen og klikk på Legg til en kommentar Legg til en kommentar.
  4. Skriv inn kommentaren din.
  5. Et sted i kommentaren legger du til e-postadressen, med @ eller + foran, for personen du vil tildele den til.
  6. Klikk på boksen ved siden av «Tildel til [navn]».
  7. Klikk på Tildel. Mottakeren får et e-postvarsel.

Tips: Du blir varslet i kommentarvinduet hvis mottakeren har statusen «Ikke på jobb» – forutsatt at du har tilgang til kalenderen hens.

Overfør gjøremål til andre
  1. Åpne en Google-fil på datamaskinen.
  2. Klikk på kommentaren.
  3. Klikk på Svar.
  4. Skriv inn kommentaren din.
  5. Et sted i kommentaren legger du til e-postadressen, med @ eller + foran, for personen du vil overføre den til.
  6. Klikk på boksen ved siden av «Overfør til [navn]».
  7. Klikk på Overfør. Mottakeren får et e-postvarsel.
Merk gjøremål som utført
  1. Åpne en Google-fil på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre i kommentaren klikker du på Ferdig Ferdig.
Se oppfølgingene i et dokument
  1. På iPhone eller iPad åpner du Google Disk eller startsiden for Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Klikk på tallet øverst til høyre i dokumentet. Hvis du ikke ser noe nummer, har du ingen oppfølginger for det dokumentet.
  3. Du kan se antallet åpne
    • gjøremål
    • forslag
  4. For å gå til det første gjøremålet eller forslaget, klikk på et alternativ i listen.
  5. Klikk på nummeret for å lukke menyen.

Bruk emoji-reaksjoner i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner

Hvis du kan kommentere eller redigere dokumenter, regneark eller presentasjoner, kan du legge til emoji-reaksjoner på kommentarer i Dokumenter eller Regneark eller på innhold du fremhever i Dokumenter eller Presentasjoner.

Legg til emoji-reaksjoner

Tips: Hvis en person med redigeringstilgang allerede har lagt til en emoji-reaksjon, kan du klikke på emojien for å legge til reaksjonen din. Du kan legge til flere emojier i den samme valgte teksten eller kommentaren.

Legg til emoji-reaksjoner på fremhevet innhold i Google Dokumenter

1. Åpne et Google-dokument på datamaskinen.
  2. Marker teksten du vil reagere på.
  3. Velg et alternativ:
    • Gå til høyre marg, og klikk på Legg til en emoji-reaksjon Add Emoji Reaction.
    • Gå til Sett inn og så Emojireaksjon.
  4. Velg et alternativ:
    • Velg emojien du vil legge til.
    • Du kan også skrive inn søketermer for en emoji.

Legg til emoji-reaksjoner på kommentarer

1. Åpne et Google-dokument, et Google-regneark eller en Google Presentasjoner-fil på en datamaskin.
  2. Hold markøren over kommentaren du vil reagere på.
  3. Klikk på Legg til en emoji-reaksjon Add Emoji Reaction.
  4. Velg et alternativ:
    • Velg emojien du vil legge til.
    • Du kan også skrive inn søketermer for en emoji.
Fjern eller merk emoji-reaksjoner som oppklart

For å fjerne reaksjonen din fra kommentarer i Google-dokumenter, -regneark eller -presentasjoner eller fra fremhevet innhold i et Google-dokument, klikk på emojien på nytt.

Tips: Hvis du fjerner reaksjonen din, fører ikke det til at andres reaksjoner blir fjernet.

Sånn merker du reaksjoner på fremhevet innhold i Google-dokumenter som oppklart:

1. Klikk på en emoji-reaksjon.
  2. Klikk på Merk som oppklart.
    • Tips: For å se oppklarte reaksjoner, klikk på Kommentarer Kommentar øverst til høyre.

Bruk hurtigtaster til å navigere og svare på kommentarer

Du kan velge en kommentar og bruke hurtigtaster til å

• navigere mellom kommentarer
  • svare på kommentarer
  • skjule eller vise kommentarer

Bruk hurtigtaster på valgte kommentarer

Svar på gjeldende kommentar R
Gå til neste kommentar J
Gå til forrige kommentar K
Merk gjeldende kommentar som oppklart E
Avslutt gjeldende kommentar U
Skjul kommentar

For Windows og Chrome OS: Ctrl + Alt + Shift + N

For Mac: ⌘ + Alt + Shift + N

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.