Bruk kommentarer, gjøremål og emojireaksjoner

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan samarbeide med andre i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner for å
  • legge til, endre, svare på, filtrere eller slette kommentarer
  • tildele oppgaver og gjøremål
  • legge til emojireaksjoner

Kommentaralternativer

Se alle kommentarer
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på Kommentar Kommentar.
  3. For å gå gjennom diskusjonstråder, sveip til venstre eller høyre.
Legg til kommentarer
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-appen på Android-enheten din.
  2. Velg teksten eller cellen.
  3. Trykk på Mer Mer og så Legg til en kommentar.
  4. Skriv inn tekst.
  5. Trykk på Send Send.
Svar på kommentarer

Når du har trykket på en bestemt kommentar, kan du gjøre følgende:

• Endre en kommentar: Trykk på Mer Mer og så Endre Rediger. Utfør ønskede endringer og trykk på Lagre.
  • Svar på en kommentar: Trykk på Legg til et svar nederst.
  • Merk en kommentar som løst: Trykk på Løs over kommentaren.
  • Gå fra en kommentar til en annen: Sveip til venstre eller høyre.
  • Slett en kommentar: Trykk på Mer Mer og så Slett.
  • Gå tilbake til redigeringsvisning: Trykk på Lukk Lukk.
Send kommentarer til bestemte personer

For å sørge for at en person ser en kommentar, kan du merke vedkommende i kommentaren. Personen mottar et e-postvarsel med kommentaren din.

1. Åpne en fil i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-appen på Android-enheten din.
  2. Sett inn og skriv inn en kommentar.
  3. Til venstre for kommentaren trykker du på @ og skriver deretter inn navnet eller e-postadressen til personen du vil varsle om kommentaren. Når riktig person foreslås, trykker du på hans eller hennes navn.
  4. Trykk på Send Send.
Godta eller avvis foreslåtte endringer

Hvis noen foreslår en endring i et dokument du eier, kan du godta eller avvise den. Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Dokumenter.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter-appen på Android-enheten din.
  2. For å se forslaget, trykk på Forslag.
  3. Trykk på Godta eller Avvis.

Tips: Hvis du senere finner ut at du ikke liker et forslag du har godtatt, kan du trykke på Angre.

Legg til kommentarer i Microsoft® Office-filer

Hvis du vil legge til kommentarer i Microsoft Office-filer via Google Dokumenter-appen, må du endre filen til en Google Dokumenter-fil.

Bruk og følg opp gjøremål

Bruk kommentarer til å tildele oppgaver og gjøremål via jobb- eller skolekontoen din.

Tildel gjøremål i kommentarer
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-appen på Android-enheten din.
  2. Fremhev teksten, bildene, cellene eller lysbildene du vil kommentere.
  3. For å legge til en kommentar, trykk på Mer Mer og så Legg til en kommentar.
  4. Skriv inn en kommentar.
  5. Trykk på @ til venstre for kommentaren, og skriv inn personens navn eller e-postadresse.
  6. Trykk på boksen ved siden av «Overfør til [navn]» og så Tildel.

Tips: Personen du har tildelt gjøremålet, blir varslet via e-post.

Overfør gjøremål til andre
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på teksten med en kommentar og så Se kommentaren og så Legg til et svar.
  3. Skriv inn en kommentar.
  4. Trykk på @ til venstre for kommentaren, og skriv inn personens navn eller e-postadresse.
  5. Trykk på boksen ved siden av «Overfør til [navn]» og så Send Send.

Tips: Personen du har tildelt gjøremålet, blir varslet via e-post.

Merk gjøremål som utført
  1. Åpne en fil i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre i kommentaren trykker du på Merk som ferdig.
Se oppfølginger i dokumenter
  1. Åpne appen for Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner på Android-enheten din.
  2. Trykk på tallet øverst til høyre.
    • Hvis du ikke ser noe tall, finnes det ingen oppfølginger for det dokumentet.
  3. Du kan se antallet åpne
    • gjøremål
    • forslag
  4. For å gå til det første gjøremålet eller forslaget, trykk på et alternativ i listen.
  5. Trykk på tallet for å lukke menyen.

Bruk emojireaksjoner i Google Dokumenter

Hvis du har kommentar- eller redigeringstilgang til et Google-dokument, kan du legge til emojireaksjoner på innhold du markerer.

Legg til emojireaksjoner
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter-appen på Android-enheten din.
  2. Marker teksten du vil reagere på.
  3. Trykk på Mer Mer og så Legg til en emojireaksjon.
  4. Velg hvilken emoji du vil legge til.

Tips: På Android-enheter vises emojireaksjoner sammen med andre kommentarer. Du kan også legge til flere emojier i den samme teksten.

Arkiver emojireaksjoner
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre i kommentaren trykker du på Merk som ferdig.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.