Reacties, actiepunten en emoji-reacties gebruiken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je de volgende acties uitvoeren als je samen met anderen aan een bestand werkt:
  • Reacties toevoegen, bewerken, beantwoorden, filteren of verwijderen
  • Taken en actie-items toewijzen
  • Emoji-reacties toevoegen

Reacties toevoegen, bewerken, bekijken, filteren of verwijderen

Een reactie toevoegen
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Markeer de tekst, afbeeldingen, cellen of dia's waaraan je een reactie wilt toevoegen.
  3. Voeg een reactie toe door in de werkbalk op Reactie toevoegen Add comment te klikken.
  4. Typ je reactie.
  5. Klik op Invoegen.
Reacties tonen, verbergen of minimaliseren
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Alle reacties tonen Opmerkingen openen om het reactievenster te openen of te sluiten.
  3. Als je reacties naast het document wilt verbergen, minimaliseren of uitvouwen, klik je op Weergeven en dan Reacties.
    • Reacties verbergen: Hiermee worden alle reacties verborgen en reactievensters gesloten.
    • Reacties minimaliseren: Hiermee worden reacties in Documenten en Spreadsheets beperkt tot iconen. Als je de cursor erop plaatst, kun je een voorbeeld bekijken en erop klikken om de reactie te tonen.
    • Reacties uitvouwen: Hiermee worden alle reacties en antwoorden getoond. Je kunt erop klikken om ze te beantwoorden of nieuwe reacties toe te voegen.
Reacties zoeken
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.

2. Klik rechtsboven op Alle reacties tonen Opmerkingen openen.
  3. Klik op een reactie om te zien waar deze staat.

Je kunt ook naar een reactie zoeken met zoekwoorden of gebruikersnamen:

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.

2. Klik rechtsboven op Alle reacties tonen Opmerkingen openen.
  3. Klik rechts van het reactievenster op Zoeken in alle reacties Filter comments by keyword.
  4. Typ zoekwoorden om een reactie of persoon te zoeken.

De locatie van een reactie vinden in Google Spreadsheets

In Google Spreadsheets vind je de plaats van reacties voor het actieve blad.

1. Plaats de muisaanwijzer onderaan het actieve blad op de reactiemelding op het tabblad .
  2. Klik in de werkbalk die wordt getoond op de locatie van de cel om naar de gemarkeerde cel en opmerking te gaan.
Reacties filteren

Je kunt reacties filteren in Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets.

1. Klik in een document, spreadsheet of presentatie op Alle reacties tonen Opmerkingen openen.
  2. Selecteer een tabblad om alle reacties of reacties voor jou te tonen.
  3. Klik op Alle typen om openstaande of opgeloste reacties te tonen.
  4. (Optioneel) In Google Spreadsheets kun je reacties filteren op blad. Als je het filter wilt wijzigen in het huidige blad, klik je rechts van het reactievenster op Alle spreadsheets Pijl-omlaag.
  5. Alle reacties in die categorie worden in het venster getoond.
Een reactie bewerken of verwijderen
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Meer Meer in de reactie die je wilt bewerken of verwijderen.
  3. Klik op Bewerken of Verwijderen.
Een reactie naar een specifieke persoon sturen

Als je je reactie zichtbaar wilt maken voor iemand, kun je deze persoon aan de reactie toevoegen. Deze persoon krijgt dan een e-mail met je reactie.

Tip: Als iemand de status heeft ingesteld op Afwezig en je rechten hebt om de agenda van die persoon te checken, krijg je een melding in de reactie als je deze persoon toevoegt.

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Voeg je reactie toe.
  3. Typ ergens in je reactie '@' en de naam of het e-mailadres van deze persoon. Check de suggesties die worden weergegeven en klik op de juiste naam.
  4. Klik op Invoegen.

Opmerking: Als je iemand toevoegt die geen rechten heeft om het bestand te bekijken, wordt er gevraagd of je het bestand wilt delen.

Meer reacties toevoegen als de reactielimiet is bereikt

Misschien krijg je in een Google-document, -spreadsheet of -presentatie de melding Je hebt de documentlimiet voor reacties bereikt. Maak een kopie van het document zonder opgeloste reacties en ga hierin door met reageren.

Zo voeg je meer reacties toe aan het bestand:

1. Los reacties op die niet actief zijn.
  2. Ga naar Bestand en dan Kopie maken om een kopie te maken van je document, spreadsheet of presentatie.
  3. Klik in het pop-upvenster op Reacties en suggesties kopiëren.
  4. Ga door met je werk in de kopie.

Tip: Opgeloste reacties blijven toegankelijk in het oorspronkelijke document.

Reacties beantwoorden of sluiten

Als je rechten hebt om een document te bewerken of erop te reageren, kun je reacties beantwoorden. Wanneer een discussie is afgerond, kun je de reactie oplossen en sluiten.

Tip: Je kunt ook rechtstreeks vanuit je e-mail reacties beantwoorden of sluiten.Meer informatie over hoe je met reacties werkt in Gmail

Een reactie beantwoorden

Reacties in documenten of presentaties beantwoorden

1. Open een document of presentatie op je computer.
  2. Klik op de reactie.
  3. Klik op Reageren en typ je antwoord.
  4. Klik op Reageren om je antwoord op te slaan.

Tip: In Google Documenten kun je onderaan het tekstvak op een Smart Reply klikken.

Reacties in spreadsheets beantwoorden

1. Open een spreadsheet op je computer.
  2. Klik op de bladtab op Reactie toevoegen Add comment.
  3. Klik op de reactie die je wilt beantwoorden.
  4. Klik op Reageren en typ je antwoord.
  5. Klik op Reageren om je antwoord op te slaan.

Tip: Als iemand de status heeft ingesteld op Afwezig en je rechten hebt om de agenda van die persoon te bekijken, krijg je een melding in de reactie wanneer je op deze persoon reageert.

Een reactie sluiten of opnieuw openen
  1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op de reactie die je wilt sluiten.
  3. Klik in de bovenhoek van de reactie op Oplossen.

Als je een reactie wilt checken die je hebt gesloten, klik je rechtsboven in het venster op Reacties. Wil je een gesloten reactie opnieuw openen, klik dan op Opnieuw openen rechtsboven in de reactie.

Actiepunten gebruiken en opvolgen

Je kunt reacties gebruiken om taken of actiepunten toe te wijzen met je werk- of schoolaccount. Voorgestelde actiepunten worden getoond op basis van de content van het bestand.

Een actiepunt toewijzen in een reactie
  1. Open een Google-bestand op je computer.
  2. Markeer de tekst, afbeeldingen, cellen of dia's waaraan je een reactie wilt toevoegen.
  3. Voeg een reactie toe door in de werkbalk op Reactie toevoegen Add comment te klikken.
  4. Typ je reactie.
  5. Voeg ergens in je reactie het e-mailadres toe (voorafgegaan door @ of +) van de persoon aan wie je het actiepunt wilt toewijzen.
  6. Klik op het vakje naast 'Toewijzen aan [naam]'.
  7. Klik op Toewijzen. De persoon aan wie je het actiepunt hebt toegewezen, krijgt een e-mail.

Tip: Als iemand de status heeft ingesteld op Afwezig en je rechten hebt om de agenda van die persoon te checken, krijg je een melding in de reactie als je de reactie aan deze persoon toewijst.

Een actiepunt opnieuw toewijzen
  1. Open een Google-bestand op je computer.
  2. Klik op de reactie.
  3. Klik op Reageren.
  4. Typ je reactie.
  5. Voeg ergens in je reactie het e-mailadres toe (voorafgegaan door @ of +) van de persoon aan wie je het actiepunt opnieuw wilt toewijzen.
  6. Klik op het vakje naast 'Opnieuw toewijzen aan [naam]'.
  7. Klik op Opnieuw toewijzen. De persoon aan wie je het actiepunt hebt toegewezen, krijgt een e-mail.
Een actiepunt als klaar markeren
  1. Open een Google-bestand op je computer.
  2. Klik rechtsboven in de reactie op Klaar Gereed.
Vervolgacties in een document bekijken
  1. Open Google Drive of het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je computer.
  2. Klik rechtsboven in een document op het nummer. Zie je geen nummer, dan zijn er geen vervolgacties voor dat document.
  3. Bekijk het aantal open:
    • Actiepunten
    • Suggesties
  4. Klik op een optie in de lijst om naar het eerste actiepunt of de eerste suggestie te gaan.
  5. Klik op het getal om het menu weer te sluiten.

Emoji-reacties gebruiken in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Als je een document, spreadsheet of presentatie kunt bewerken of erop kunt reageren, kun je ook emoji-reacties toevoegen aan reacties in Documenten of Spreadsheets, of aan content in Documenten of Presentaties die je markeert.

Emoji-reacties toevoegen

Tip: Als een bijdrager al een emoji-reactie heeft toegevoegd, kun je op de emoji klikken om je reactie toe te voegen. Je kunt meerdere emoji's toevoegen aan dezelfde geselecteerde tekst of reactie.

Emoji-reacties toevoegen aan gemarkeerde content in Google Documenten

1. Open een Google-document op je computer.
  2. Selecteer de tekst waarop je wilt reageren.
  3. Selecteer een optie:
    • Klik in de rechtermarge op Emoji-reactie toevoegen Add Emoji Reaction.
    • Ga naar Invoegen en dan Emoji-reactie.
  4. Selecteer een optie:
    • Kies de emoji die je wilt toevoegen.
    • Je kunt ook zoektermen voor een emoji invoeren.

Emoji-reacties toevoegen aan reacties

1. Open op je computer een Google-document, Google-spreadsheet of Google-presentatie.
  2. Plaats de cursor op de reactie waarop je wilt reageren.
  3. Klik op Emoji-reactie toevoegen Add Emoji Reaction.
  4. Selecteer een optie:
    • Kies de emoji die je wilt toevoegen.
    • Je kunt ook zoektermen voor een emoji invoeren.
Emoji-reacties verwijderen of oplossen

Als je een emoji-reactie wilt verwijderen voor reacties in een Google-document, -spreadsheet of -presentatie of voor gemarkeerde content in een Google-document, klik je opnieuw op de emoji.

Tip: Als je je emoji-reactie verwijdert, worden de reacties van andere bijdragers niet verwijderd.

De reactie op gemarkeerde content in een Google-document oplossen:

1. Klik op een emoji-reactie.
  2. Klik op Oplossen.
    • Tip: Als je opgeloste reacties wilt checken, klik je rechtsboven op Reacties Reactie toevoegen.

Sneltoetsen gebruiken om te navigeren tussen opmerkingen en ze te beantwoorden

Je kunt een opmerking selecteren en sneltoetsen gebruiken voor het volgende:

• Navigeren tussen opmerkingen
  • Opmerkingen beantwoorden
  • Opmerkingen verbergen of tonen

Sneltoetsen gebruiken voor geselecteerde opmerkingen

Huidige opmerking beantwoorden R
Naar volgende opmerking gaan J
Naar vorige opmerking gaan K
Huidige opmerking oplossen E
Huidige opmerking sluiten U
Opmerking verbergen

Voor Windows, Chrome OS: Ctrl + Alt + Shift + n

Voor Mac: ⌘ + Alt + Shift + n

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.