Kommenttien, tehtävien ja emojireaktioiden käyttäminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin yhteiskäyttötyökaluilla voit
  • lisätä, muokata, suodattaa ja poistaa kommentteja sekä vastata niihin
  • määrittää tehtäviä
  • lisätä emojireaktioita.

Kommenttien lisääminen, muokkaaminen, katsominen, suodattaminen tai poistaminen

Kommentin lisääminen
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Korosta teksti, kuvat, solut tai diat, joita haluat kommentoida.
  3. Lisää kommentti klikkaamalla työkalupalkista Lisää kommentti Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti.
  5. Valitse Kommentoi.
Kommenttien näyttäminen, piilottaminen ja pienentäminen
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Voit avata tai sulkea kommenttipaneelin klikkaamalla oikeasta yläreunasta Näytä kaikki kommentit Avoimet kommentit.
  3. Voit piilottaa, pienentää tai laajentaa kommentit klikkaamalla dokumentin vierestä Näytä ja sitten Kommentit.
    • Piilota kommentit: Kaikki kommentit piilotetaan ja avoimet kommenttipaneelit suljetaan.
    • Pienennä kommentit: Kommentit muuttuvat Docsissa ja Sheetsissä kuvakkeiksi. Näet esikatselun viemällä hiiren kommentin päälle ja saat lisätietoja klikkaamalla.
    • Laajenna kommentit: Kommentit ja vastaukset näkyvät kokonaisuudessaan, ja voit lisätä vastauksen tai uuden kommentin klikkaamalla.
Kommentien hakeminen
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.

2. Klikkaa oikeasta yläreunasta Näytä kaikki kommentit Avoimet kommentit.
  3. Klikkaa kommenttia, niin näet sen sijainnin.

Voit hakea kommenttia myös avainsanojen tai käyttäjänimen perusteella:

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.

2. Klikkaa oikeasta yläreunasta Näytä kaikki kommentit Avoimet kommentit.
  3. Klikkaa kommenttipaneelin oikealta puolelta Hae kaikista kommenteista Filter comments by keyword.
  4. Lisää avainsanat, joilla haetaan kommenttia tai käyttäjää.

Kommentin paikantaminen Google Sheetsissä

Google Sheetsissä näet, missä aktiivisen taulukon kohdassa kommentteja on.

1. Osoita aktiivisen taulukon alareunassa olevaa välilehden kommentti-ilmoitusta .
  2. Klikkaa avautuvasta työkalupalkista solun sijaintia siirtyäksesi sitä vastaavaan korostettuun soluun ja kommenttiin.
Kommenttien suodattaminen

Voit suodattaa kommentteja Google Docsissa, Slidesissa ja Sheetsissä.

1. Klikkaa dokumentista, laskentataulukosta tai esityksestä Näytä kaikki kommentit Avoimet kommentit.
  2. Jos haluat nähdä kaikki kommentit tai sinulle osoitetut kommentit, avaa jokin välilehti.
  3. Jos haluat nähdä avoimet tai ratkaistut kommentit, klikkaa Kaikki tyypit.
  4. (Valinnainen) Google Sheetsissä voi suodattaa kommentteja taulukoittain. Voit vaihtaa suodattimen koskemaan vain nykyistä taulukkoa klikkaamalla Kommentit-ikkunan oikeasta reunasta Kaikki taulukot Alanuoli.
  5. Kaikki valitsemasi luokan kommentit näkyvät ikkunassa.
Kommentin muokkaaminen tai poistaminen
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Valitse muokattavasta tai poistettavasta kommentista Lisää Lisää.
  3. Valitse Muokkaa tai Poista.
Kommentin lähettäminen tietylle henkilölle

Jos haluat, että tietty henkilö näkee kommenttisi, voit lisätä hänet kommenttiin. Hän saa sähköposti-ilmoituksen, jossa kommentti näkyy.

Vinkki: Jos henkilö on valinnut tilakseen "Ei paikalla" ja sinulla on lupa nähdä hänen kalenterinsa, näet kommentissa ilmoituksen lisätessäsi hänet.

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Lisää ja kirjoita kommentti.
  3. Kirjoita "@" ja haluamasi henkilön nimi tai sähköpostiosoite mihin tahansa kommentin kohtaan. Klikkaa oikean henkilön nimiehdotusta, kun näet sen.
  4. Valitse Kommentoi.

Huom. Jos lisäät henkilön, jolla ei ole tiedoston katseluoikeutta, sinua pyydetään jakamaan tiedosto.

Lisäkommentit kommenttirajoituksen jälkeen

Google-dokumentissa, Google Sheets ‑taulukossa tai Google Slides ‑esityksessä voi näkyä seuraava ilmoitus: "Dokumentin suurin sallittu kommenttien määrä on saavutettu. Luo dokumentista kopio, joka ei sisällä ratkaistuja kommentteja, niin voit jatkaa uuden kopion kommentoimista."

Lisäkommenttien lisääminen tiedostoon:

1. Ratkaise kommentit, jotka eivät ole aktiivisia.
  2. Siirry kohtaan Tiedosto ja sitten Luo kopio dokumentista, laskentataulukosta tai esityksestä.
  3. Klikkaa ponnahdusikkunasta Kopioi kommentit ja ehdotukset.
  4. Jatka työskentelyä kopiossa.

Vinkki: Ratkaistut kommentit säilyvät alkuperäisessä dokumentissa.

Kommentteihin vastaaminen ja niiden sulkeminen

Jos sinulla on dokumentin muokkaus- tai kommentointioikeus, voit vastata kommentteihin. Kun keskustelu on päättynyt, voit sulkea kommentin ratkaisemalla sen.

Vinkki: Voit myös vastata kommentteihin tai sulkea niitä suoraan sähköpostista. Katso, miten voit käyttää kommentteja Gmailissa.

Kommenttiin vastaaminen

Dokumenteissa tai esityksissä oleviin kommentteihin vastaaminen

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella.
  2. Klikkaa kommenttia.
  3. Klikkaa Vastaa ja kirjoita vastaus.
  4. Tallenna valitsemalla Vastaa.

Vinkki: Google Docsissa voit klikata Smart Reply ‐viestiä tekstikentän alareunasta.

Laskentataulukoissa oleviin kommentteihin vastaaminen

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella.
  2. Valitse Taulukko-välilehdeltä Lisää kommentti Lisää kommentti.
  3. Klikkaa kommenttia, johon haluat vastata.
  4. Klikkaa Vastaa ja kirjoita vastaus.
  5. Tallenna valitsemalla Vastaa.

Vinkki: Jos henkilö on määrittänyt tilakseen "Ei paikalla" ja sinulla on oikeus nähdä hänen kalenterinsa, näet kommentissa ilmoituksen vastatessasi hänelle.

Kommentin sulkeminen tai uudelleen avaaminen
  1. Avaa dokumentti, laskentataulukko tai esitys tietokoneella.
  2. Klikkaa kommenttia, jonka haluat sulkea.
  3. Valitse kommentin yläkulmasta Ratkaise.

Näet sulkemasi kommentin klikkaamalla ikkunan yläkulmasta Kommentit. Voit avata suljetun kommentin uudelleen klikkaamalla sen oikeasta yläkulmasta Avaa uudelleen.

Tehtävien käyttäminen ja seuranta

Kommenttien avulla voit määrittää tehtäviä tai toimintokohteita työpaikan tai oppilaitoksen tilillä. Ehdotetut toimintokohteet perustuvat tiedoston sisältöön.

Toimintokohteen määrittäminen kommentissa
  1. Avaa Google-tiedosto tietokoneella.
  2. Korosta teksti, kuvat, solut tai diat, joita haluat kommentoida.
  3. Lisää kommentti valitsemalla työkalupalkista Lisää kommentti Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti.
  5. Lisää johonkin kommentin kohtaan sen henkilön sähköpostiosoite, jolle haluat määrittää kommentin. Lisää sähköpostiosoitteen eteen @- tai +-merkki.
  6. Valitse valintaruutu kohdasta "Määritä henkilölle [name]".
  7. Klikkaa Määritä. Henkilö, jolle annoit tehtävän, saa sähköposti-ilmoituksen.

Vinkki: Jos henkilö on valinnut tilakseen "Ei paikalla" ja sinulla on lupa nähdä hänen kalenterinsa, näet kommentissa ilmoituksen antaessasi tehtävän hänelle.

Tehtävien uudelleenmäärittäminen
  1. Avaa Google-tiedosto tietokoneella.
  2. Klikkaa kommenttia.
  3. Valitse Vastaa.
  4. Kirjoita kommentti.
  5. Lisää johonkin kommentin kohtaan sen henkilön sähköpostiosoite, jolle haluat uudelleenmäärittää kommentin. Lisää sähköpostiosoitteen eteen @- tai +-merkki.
  6. Valitse valintaruutu kohdasta "Määritä uudelleen henkilölle [name]."
  7. Valitse Määritä uudelleen. Henkilö, jolle annoit tehtävän, saa sähköposti-ilmoituksen.
Tehtävän merkitseminen valmiiksi
  1. Avaa Google-tiedosto tietokoneella.
  2. Valitse kommentin oikeasta yläkulmasta Valmis Valmis.
Dokumentin toimintokohteiden seuranta
  1. Avaa tietokoneella Google Docsin, Sheetsin tai Slidesin aloitusnäyttö tai Google Drive.
  2. Klikkaa dokumentin oikeassa yläkulmassa olevaa numeroa. Jos numeroa ei näy, dokumentin seurattavilla kohteilla ei ole uusia toimintoja.
  3. Näet seuraavien avointen kohteiden määrän:
    • tehtävät
    • ehdotukset.
  4. Voit siirtyä ensimmäiseen tehtävään tai ehdotukseen klikkaamalla vaihtoehtoa listalta.
  5. Voit sulkea valikon klikkaamalla numeroa.

Emojireaktioiden käyttäminen Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa

Jos voit kommentoida tai muokata dokumenttia, laskentataulukkoa tai esitystä, voit lisätä emojireaktioita kommentteihin Docsissa ja Sheetsissä sekä korostamaasi sisältöön Docsissa ja Slidesissa.

Emojireaktioiden lisääminen

Vinkki: Jos joku toinen yhteiskäyttäjä on jo lisännyt emojireaktion, voit lisätä oman reaktiosi klikkaamalla emojia. Voit lisätä samaan valittuun tekstiin tai kommenttiin useita emojeita.

Emojireaktioiden lisääminen korostettuun sisältöön Google Docsissa

1. Avaa tietokoneella Google-dokumentti.
  2. Valitse teksti, johon haluat reagoida.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse sivun oikeasta reunasta Lisää emojireaktio Add Emoji Reaction.
    • Valitse Lisää ja sitten Emojireaktio.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse lisättävä emoji.
    • Voit myös etsiä sopivan emojin hakutermien avulla.

Emojireaktioiden lisääminen kommentteihin

1. Avaa Google-dokumentti, Google Sheets ‑taulukko tai Google Slides ‑esitys tietokoneella.
  2. Vie hiiri sen kommentin päälle, johon haluat reagoida.
  3. Klikkaa Lisää emojireaktio Add Emoji Reaction.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse lisättävä emoji.
    • Voit myös etsiä sopivan emojin hakutermien avulla.
Emojireaktioiden poistaminen tai ratkaiseminen

Jos haluat poistaa reaktion Google-dokumentin, Google Sheets ‑taulukon tai Slides-esityksen kommenteista tai Google-dokumentin korostetusta sisällöstä, klikkaa emojia uudelleen.

Vinkki: Jos poistat oman reaktiosi, muiden yhteiskäyttäjien reaktiot eivät poistu.

Näin voit ratkaista Google-dokumentin korostetussa sisällössä olevan reaktion:

1. Klikkaa emojireaktiota.
  2. Valitse Ratkaise.
    • Vinkki: Näet ratkaistut reaktiot klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Kommentit Kommentoi.

Kommentista toiseen siirtyminen ja vastaaminen pikanäppäimillä

Voit valita kommentin ja käyttää pikanäppäimiä

• kommentista toiseen siirtymiseen
  • kommentteihin vastaamiseen
  • kommenttien näyttämiseen tai piilottamiseen.

Pikanäppäinten käyttö valituissa kommenteissa

Vastaa nykyiseen kommenttiin R
Siirry seuraavaan kommenttiin J
Siirry edelliseen kommenttiin K
Ratkaise nykyinen kommentti E
Poistu nykyisestä kommentista U
Piilota kommentti

Windows, Chrome-käyttöjärjestelmä: Ctrl + Alt + vaihto + n

Mac: ⌘ + Alt + vaihto + n

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.