Opmerkingen en actie-items gebruiken

Wil je meer uit Google Documenten halen voor werk of school? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace.
In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je de volgende acties uitvoeren als je samen met anderen aan een bestand werkt:
  • Opmerkingen toevoegen, bewerken, beantwoorden of verwijderen
  • Taken en actie-items toewijzen

Opties voor opmerkingen

Alle opmerkingen bekijken
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan het scherm op Opmerking Reactie.

Opmerking: Als je één opmerking wilt bekijken, zoek dan naar geel gemarkeerde tekst in een document of een oranje hoekje in een cel. Je kunt de opmerking bekijken door eerst op de cel of tekst en vervolgens op Opmerking bekijken te tikken.

Opmerkingen toevoegen
  1. Open een bestand in de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer de gewenste tekst of cel en tik op Opmerking toevoegen.
  3. Voeg je tekst toe.
  4. Tik op Gereed Gereed.
Opmerkingen beantwoorden

Nadat je op een cel of tekst met een opmerking en vervolgens op Opmerking bekijken hebt getikt, kun je de volgende acties uitvoeren:

• Een opmerking bewerken: Tik op Meer 더보기 en dan Bewerken. Breng je wijzigingen aan en tik vervolgens op Gereed Gereed.
  • Een opmerking beantwoorden: Tik onder aan de opmerking op Reageren.
  • Een opmerking oplossen: Tik onder aan de opmerking op Oplossen.
  • Door opmerkingen bladeren: Veeg naar links of rechts.
  • Opmerking verwijderen: tik op Meer 더보기 en dan Verwijderen.
  • Terugkeren naar de bewerkingsweergave: Veeg omlaag over het opmerkingsgebied in het document, de spreadsheet of de presentatie.
Een opmerking naar een specifieke persoon sturen

Als je er zeker van wilt zijn dat iemand een bepaalde opmerking onder ogen krijgt, kun je zijn naam aan de opmerking toevoegen. Deze persoon ontvangt dan een e-mail met je opmerking.

1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Voeg je opmerking in.
  3. Voeg ergens in de opmerking de naam van de gewenste persoon toe. Bekijk de suggesties die worden weergegeven en tik op de juiste naam. Je kunt ook het e-mailadres toevoegen van de persoon die het bericht moet lezen.
  4. Tik op Gereed Gereed.

Opmerking: De eigenaar van een document ontvangt standaard een melding voor elke opmerking die wordt gemaakt.

Een voorgestelde bewerking accepteren of afwijzen

Als iemand een bewerking voorstelt in een document waarvan je de eigenaar bent, kun je de bewerking accepteren of afwijzen. Dit is alleen beschikbaar in Google Documenten.

1. Open een bestand in de Google Documenten-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Verborgen suggestie om de suggestie te bekijken.
  3. Tik op Accepteren of Afwijzen.

Opmerking: Als je een suggestie hebt geaccepteerd en dit wilt terugdraaien, tik dan op Ongedaan maken.

Actie-items gebruiken en opvolgen

Je kunt opmerkingen gebruiken om taken of actie-items toe te wijzen met je werk- of schoolaccount.

Een actie-item toewijzen in een opmerking
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Markeer de tekst, afbeeldingen, cellen of dia's waaraan je een opmerking wilt toevoegen.
  3. Tik op Invoegen Toevoegen om een opmerking toe te voegen.
  4. Tik op Opmerking.
  5. Typ je opmerking.
  6. Voeg ergens in je opmerking het e-mailadres toe (voorafgegaan door @ of +) van de persoon aan wie je het actie-item wilt toewijzen.
  7. Tik op het vakje naast 'Toewijzen aan [naam]'.
  8. Tik op Gereed Gereed. De persoon aan wie je het actie-item hebt toegewezen, ontvangt nu een e-mail.
Een actie-item opnieuw toewijzen
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de tekst met een opmerking.
  3. Tik op Opmerking bekijken.
  4. Tik op Reageren.
  5. Typ je opmerking.
  6. Voeg ergens in je opmerking het e-mailadres toe (voorafgegaan door @ of +) van de persoon aan wie je het actie-item wilt toewijzen.
  7. Tik op het vakje naast 'Opnieuw toewijzen aan [naam]'.
  8. Tik op Gereed Gereed. De persoon aan wie je het actie-item hebt toegewezen, ontvangt nu een e-mail.
Een actie-item als klaar markeren
  1. Open een bestand in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de tekst met een opmerking.
  3. Tik op Opmerking bekijken.
  4. Tik op Markeren als klaar Gereed.
Vervolgacties in een document bekijken
  1. Open de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven in het document op het nummer. Zie je geen nummer, dan zijn er geen vervolgacties voor dat document.
  3. Bekijk het aantal open:
    • Actie-items
    • Suggesties
  4. Tik op een optie in de lijst om naar het eerste actie-item of de eerste suggestie te gaan.
  5. Tik op het nummer om het menu weer te sluiten.