Kommenttien, tehtävien ja emojireaktioiden käyttäminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin yhteiskäyttötyökaluilla voit
  • lisätä, muokata, suodattaa ja poistaa kommentteja sekä vastata niihin
  • määrittää tehtäviä
  • lisätä emojireaktioita.

Kommenttiasetukset

Kaikkien kommenttien katsominen
  1. Avaa tiedosto Android-puhelimen tai ‑tabletin Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovelluksessa.
  2. Valitse yläreunasta Kommentti Kommentoi.
  3. Voit selata keskusteluketjuja pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.
Kommenttien lisääminen
  1. Avaa tiedosto Android-puhelimen tai ‑tabletin Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovelluksessa.
  2. Valitse teksti tai solu.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Lisää kommentti.
  4. Lisää haluamasi teksti.
  5. Valitse Lähetä Lähetä.
Kommentteihin vastaaminen

Kun olet napauttanut yksittäistä kommenttia, voit tehdä seuraavia asioita:

• Kommentin muokkaaminen: Valitse Lisää Lisää ja sitten Muokkaa Muuta. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
  • Kommenttiin vastaaminen: Valitse alareunasta Lisää vastaus.
  • Kommentin ratkaiseminen: Valitse kommentin yläreunasta Ratkaise.
  • Kommenttien välillä siirtyminen: Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle.
  • Kommentin poistaminen: Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista.
  • Muokkausnäkymään palaaminen: Valitse Sulje Sulje.
Kommentin lähettäminen tietylle henkilölle

Jos haluat varmistaa, että tietty henkilö näkee kommentin, merkitse hänet siihen tagilla. Hän saa sähköposti-ilmoituksen, jossa kommentti näkyy.

1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Lisää ja kirjoita kommentti.
  3. Napauta kommentin vasemmalta puolelta @-merkkiä ja lisää sitten sen henkilön nimi tai sähköpostiosoite, jonka haluat näkevän kommentin. Napauta haluamasi henkilön nimiehdotusta, kun näet sen.
  4. Valitse Lähetä Lähetä.
Ehdotettujen muokkausten hyväksyminen tai hylkääminen

Jos joku ehdottaa muokkausta omistamaasi dokumenttiin, voit hyväksyä tai hylätä ehdotetun muokkauksen. Tämä ominaisuus on saatavilla ainoastaan Google Docsissa.

1. Avaa dokumentti Android-puhelimen tai ‑tabletin Google Docs ‑sovelluksella.
  2. Näet ehdotuksen valitsemalla Ehdotus.
  3. Valitse Hyväksy tai Hylkää.

Vinkki: Jos et pidäkään hyväksymästäsi ehdotuksesta, valitse Kumoa.

Kommenttien lisääminen Microsoft® Office ‑tiedostoihin

Jos haluat lisätä kommentteja Microsoft Office ‑tiedostoihin Google Docs ‑sovelluksessa, muuta tiedosto Google Docs ‑tiedostoksi.

Toimintokohteiden käyttäminen ja seuranta

Kommenttien avulla voit määrittää tehtäviä tai toimintokohteita työpaikan tai oppilaitoksen tilillä.

Toimintokohteen määrittäminen kommentissa
  1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Korosta teksti, kuvat, solut tai diat, joita haluat kommentoida.
  3. Lisää kommentti napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti.
  5. Napauta kommenttisi vasemmalta puolelta @-merkkiä ja lisää henkilön nimi tai sähköpostiosoite.
  6. Valitse valintaruutu kohdasta "Määritä käyttäjälle [nimi]" ja sitten Määritä.

Vinkki: Henkilö, jolle määritit toimintokohteen, saa sähköposti-ilmoituksen.

Toimintokohteen uudelleenmäärittäminen
  1. Avaa tiedosto Android-puhelimen tai ‑tabletin Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovelluksessa.
  2. Napauta tekstiä, johon on lisätty kommentti ja sitten Näytä kommentti ja sitten Lisää vastaus.
  3. Kirjoita kommentti.
  4. Napauta kommenttisi vasemmalta puolelta @-merkkiä ja lisää henkilön nimi tai sähköpostiosoite.
  5. Valitse valintaruutu kohdasta "Määritä uudelleen käyttäjälle [nimi]" ja sitten Lähetä Lähetä.

Vinkki: Henkilö, jolle määritit toimintokohteen, saa sähköposti-ilmoituksen.

Toimintokohteen merkitseminen valmiiksi
  1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse kommentin oikeasta yläkulmasta Merkitse valmiiksi.
Dokumentin seurattavien kohteiden tarkistaminen
  1. Avaa Google Docs-, Sheets- tai Slides ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta numeroa oikeasta yläkulmasta.
    • Jos numeroa ei näy, dokumentin seurattavilla kohteilla ei ole uusia toimintoja.
  3. Näet seuraavien avointen kohteiden määrän:
    • Toimintokohteet
    • Ehdotukset
  4. Voit siirtyä ensimmäiseen toimintokohteeseen tai ehdotukseen napauttamalla vaihtoehtoa luettelosta.
  5. Voit sulkea valikon napauttamalla numeroa.

Emojireaktioiden käyttäminen Google Docsissa

Jos sinulla on Google-dokumentin kommentointi- tai muokkausoikeudet, voit lisätä emojireaktioita korostamaasi sisältöön.

Emojireaktioiden lisääminen
  1. Avaa tiedosto Android-puhelimen tai ‑tabletin Google Docs ‑sovelluksessa.
  2. Valitse teksti, johon haluat reagoida.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Lisää emoji.
  4. Valitse lisättävä emoji.

Vinkki: Android-puhelimella tai ‐tabletilla emojireaktiot näkyvät muiden kommenttien yhteydessä. Yhteen tekstiin voi myös lisätä useita emojeita.

Emojireaktioiden arkistointi
  1. Avaa tiedosto Android-puhelimen tai ‑tabletin Google Docs ‑sovelluksessa.
  2. Valitse kommentin oikeasta yläkulmasta Merkitse valmiiksi.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.