Ta emot och presentera frågor från publiken

Du kan starta en direktsänd frågestund i Google Presentationer och presentera frågor när du vill. Tittare kan ställa frågor från alla enheter.

Starta en frågestund

Godkänn publikens frågor

1. Öppna en presentation i Google Presentationer.
  2. Klicka på nedåtpilen högst upp bredvid Bildspel .
  3. Klicka på Presentatörsvy.
  4. I det nya fönstret klickar du på Målgruppsverktyg.
    • Starta en ny session genom att klicka på Starta ny.
    • Om du vill återgå till en session du nyss varit i klickar du på Fortsätt med senaste.
    • Avsluta Frågor och svar genom att klicka på på/av-knappen i frågefönstret.
      • Tips! Även om du inte stänger av Frågor och svar stängs vyn Frågor och svar strax efter att du har avslutat din presentation i Google Presentationer.

Tips! Om du använder Google på jobbet, skolan eller via en annan organisation kan du välja vem som kan skicka frågor:

• I fönstret Presentatörsvy klickar du på Målgruppsverktyg och ändrar Tar emot frågor från ...

Visa publikens frågor

Presentatörer kan visa publikens frågor under en presentation.

1. Under Målgruppsverktyg letar du upp en fråga som du vill visa.
  2. Klicka på Presentera.
    • Om du vill ändra frågan letar du upp en annan fråga och klickar på Presentera.
    • Klicka på Dölj för att dölja frågan.

Granska de senaste sessionerna

Presentatörer kan se frågorna från de senaste frågestunderna:

1. Öppna en presentation i Presentationer.
  2. Överst klickar du på Verktyg följt av Frågehistorik.
  3. De senaste sessionerna visas till höger.

Ställ en fråga

Publiken kan ställa frågor under en presentation:

1. Fortsätt till länken högst upp i presentationen.
  2. Klicka på Ställ en fråga ... och skriv en fråga.
    • Medlemmar i publiken kan markera rutan Fråga anonymt.
  3. Klicka på Skicka.

Rösta på frågor

Publiken kan rösta på de frågor som de vill ha besvarade:

1. Fortsätt till frågelänken som visas på bilden.
  2. Nedanför frågan du vill rösta på klickar du på Rösta upp Rösta upp eller Rösta ned Rösta ned.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.