Vragen uit het publiek accepteren en presenteren

De presentator kan tijdens een presentatie in Google Presentaties een live Q&A-sessie met het publiek starten. Je kunt op elk gewenst moment vragen presenteren en mensen kunnen vanaf elk apparaat vragen stellen.

Een Q&A-sessie starten

1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op de pijl-omlaag (naast 'Presentatie bekijken').
  3. Klik op Presentatorweergave.
  4. Klik in het nieuwe venster op Tools voor het publiek.
    • Klik op Nieuwe sessie starten als je een nieuwe sessie wilt starten.
    • Klik op Recente sessie voortzetten als je een recente sessie wilt hervatten.
  5. Klik op de aan/uit-schakelaar in het Q&A-venster als je wilt stoppen met het accepteren van vragen.

Opmerking: Gebruik je Google voor je werk, je school of een andere organisatie, dan kun je kiezen wie vragen mag indienen:

• Open het venster Presentatorweergave, klik op 'Tools voor het publiek' en wijzig de optie 'Accepteert vragen van…'.

Vragen uit het publiek weergeven

De presentator kan tijdens de presentatie vragen uit het publiek weergeven.

1. Kijk onder 'Tools voor het publiek' of er een vraag bij staat die je wilt weergeven.
  2. Klik op Presenteren.

Ben je klaar met die vraag, zoek dan een andere vraag en klik op Presenteren.

Wil je de vraag niet meer weergeven, klik dan op Verbergen.

Recente sessies bekijken

De presentator kan vragen uit recente Q&A-sessies bekijken.

1. Open een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Extra en dan Q&A-geschiedenis.
  3. Bekijk de recente sessies die aan de rechterkant worden weergegeven.

Vragen stellen en op vragen stemmen

Mensen in het publiek kunnen vragen stellen tijdens een presentatie:

1. Ga naar de link boven aan de presentatie. Voorbeeld: goo.gl/slides/a1b.
  2. Klik op Stel een vraag… en typ een vraag.
    • Wil je een ​​anonieme vraag stellen, schakel dan het selectievakje 'Anoniem vragen' in.
  3. Klik op Verzenden.

Op vragen stemmen

Mensen in het publiek kunnen stemmen op de vragen waarop ze graag een antwoord willen hebben.

1. Ga naar de Q&A-link die op de dia wordt weergegeven.
  2. Klik onder de vraag waarop je wilt stemmen op 'Omhoog stemmen' Omhoog stemmen of 'Omlaag stemmen' Omlaag stemmen.