Vragen uit het publiek accepteren en presenteren

Je kunt een live Q&A-sessie starten in je Google-presentatie en op elk moment vragen presenteren. Kijkers kunnen vanaf elk apparaat vragen stellen.

Een Q&A-sessie starten

Vragen van het publiek accepteren

1. Open een Google-presentatie.
  2. Klik bovenaan, naast Diavoorstelling , op de pijl-omlaag .
  3. Klik op Presentatorweergave.
  4. Klik in het nieuwe venster op Tools voor het publiek.
    • Klik op Nieuwe sessie starten als je een nieuwe sessie wilt starten.
    • Klik op Recente sessie voortzetten als je een recente sessie wilt hervatten.
    • Klik op de aan/uit-schakelaar in het Q&A-venster om de Q&A te beëindigen.
      • Tip: Zelfs als je Q&A niet uitzet, wordt de Q&A-weergave gesloten kort nadat je de Google-presentatie hebt beëindigd.

Tip: Als je Google gebruikt via je werk, school of een andere organisatie, kun je kiezen wie vragen mag inzenden:

• Klik in het venster Presentatorweergave op Tools voor het publiek en wijzig de optie 'Accepteert vragen van…'.

Vragen van het publiek tonen

Presentatoren kunnen vragen uit het publiek weergeven in een presentatie.

1. Zoek onder 'Tools voor het publiek' naar een vraag die je wilt weergeven.
  2. Klik op Presenteren.
    • Ben je klaar met die vraag, zoek dan een andere vraag en klik op Presenteren.
    • Als je de vraag wilt verbergen, klik je op Verbergen.

Recente sessies bekijken

De presentator kan vragen uit recente Q&A-sessies bekijken.

1. Open een presentatie in Presentaties.
  2. Klik bovenaan op Tools en dan Q&A-geschiedenis.
  3. Recente sessies worden aan de rechterkant weergegeven.

Een vraag stellen

Mensen in het publiek kunnen vragen stellen tijdens een presentatie. Dit werkt zo:

1. Ga naar de link bovenaan de presentatie.
  2. Klik op Een vraag stellen… en typ een vraag.
    • Als ze dat willen, kunnen mensen in het publiek het vakje aanvinken voor Anoniem vragen.
  3. Klik op Verzenden.

Op vragen stemmen

Mensen in het publiek kunnen stemmen op de vragen waarop ze graag het antwoord willen weten.

1. Ga naar de Q&A-link op de dia.
  2. Klik onder de vraag waarop je wilt stemmen op Omhoog stemmen Omhoog stemmen of Omlaag stemmen Omlaag stemmen.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.