Lägga till och redigera ett diagram

Skapa ett diagram

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Markera de celler du vill inkludera i diagrammet.
  3. Klicka på Infoga följt av Diagram.
Ändra diagramtyp
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Konfiguration till höger.
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil under Diagramtyp.
  5. Välj ett diagram från listan.

Läs mer om diagramtyper.

Ändra dataintervall

Dataintervallet är den uppsättning celler som du vill inkludera i diagrammet.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Konfiguration till höger.
  4. Klicka på rutnätet Rutnät under Dataintervall.
  5. Markera de celler du vill inkludera i diagrammet.
  6. Valfritt: Klicka på Lägg till ytterligare intervall om du vill lägga till mer data i diagrammet. Markera sedan de celler du vill lägga till.
  7. Klicka på OK.

Ändra utseende på ett diagram

Ändra bakgrund, teckensnitt och andra alternativ

Vilka alternativ du kan ändra beror på diagramtypen. Läs mer om varje diagram.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Diagramformat.
  5. Gör dina ändringar.
Lägg till stödlinjer

Du kan lägga till stödlinjer i diagrammet så att datan blir enklare att läsa.

Innan du redigerar: Stödlinjer kan läggas till i linje-, yt-, kolumn-, stapel-, spridnings-, vattenfalls-, histogram-, radar- och candlestickdiagram.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Stödlinjer.
  5. Valfritt: Om diagrammet har horisontella och vertikala stödlinjer väljer du de stödlinjer som du vill ändra bredvid Använd för.
  6. Ändra stödlinjerna.

Tips!

• Om du vill dölja stödlinjer men behålla axeletiketter använder du samma färg på stödlinjerna och diagrammets bakgrund.
  • Om du vill anpassa antalet stödlinjer anger du en siffra i rutan under Antal i huvudrutnät eller Antal i underrutnät.
Redigera rubriker

Du kan ändra rubriker, underrubriker och teckensnitt för rubriker.

Innan du redigerar: Rubriker och underrubriker kan läggas till i linje-, yt-, kolumn-, stapel-, spridnings-, cirkel-, vattenfalls-, histogram-, radar-, candlestick- och trädvydiagram.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Diagram- och axelrubrik.
  5. Välj den rubrik du vill ändra under Typ.
  6. Ange en rubrik under Rubriktext.
  7. Ändra rubrik och teckensnitt.
Redigera förklaringen

I förklaringen beskrivs uppgifterna i diagrammet. Du kan ändra förklaringens teckensnitt och var den ska visas i diagrammet.

Innan du redigerar: Du kan lägga till förklaringar i linje-, yt-, kolumn-, stapel-, spridnings-, cirkel-, vattenfalls-, histogram-, radar- och candlestickdiagram.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Klicka på Anpassa till höger.
  4. Klicka på Förklaring.
  5. Ändra förklaringen.

Lägga till och redigera förklaringsrubriker

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Dubbelklicka på diagrammet du vill ändra.
    • Tips! Kontrollera att text du vill ha med i förklaringen är första raden eller kolumnen av datamängden.
  3. Klicka på Konfiguration till höger.
  4. Välj ett alternativ:
    • Om rubrikerna är på rader: Klicka på Använd rad N som rubriker.
    • Om rubrikerna är i kolumner: Klicka på Växla mellan rader/kolumner och Använd kolumn N som rubriker.

Om du vill redigera text i förklaringen ändrar du rubriktexten.

Redigera enskilda punkter eller staplar

Innan du redigerar: Du kan ändra punkter och staplar i stapel-, kolumn-, linje och spridningsdiagram samt vissa typer av kombinationsdiagram.

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Högerklicka på en stapel eller punkt i diagrammet.
  3. Klicka på Formatera datapunkt.
  4. Gör ändringarna.

Flytta och ändra storlek på ett diagram

Flytta ett diagram
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Tryck på diagrammet som du vill flytta.
  3. Dra diagrammet till önskad plats.

Tips! Om du vill flytta flera objekt samtidigt håller du ned ctrl eller kommandotangenten och klickar på objekten du vill flytta.

Ändra storlek på ett diagram
  1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark på datorn.
  2. Klicka på diagrammet du vill ändra.
  3. Dra de blå markörerna och ändra storlek på diagrammet.

Tips! Om du vill ändra storlek på flera objekt samtidigt håller du ned ctrl eller kommandotangenten och klickar på objekten du vill ändra.