Legg til og endre diagrammer, grafer eller visualiseringer

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Lag et diagram

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Velg cellene du vil ta med i diagrammet.
  3. Klikk på Sett inn og så Diagram.
Endre diagramtypen
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Konfigurer til høyre.
  4. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil under «Diagramtype».
  5. Velg et diagram fra listen.

Finn ut mer om diagramtyper.

Endre dataområdet

Dataområdet er utvalget av celler du vil ta med i diagrammet.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Konfigurer til høyre.
  4. Klikk på rutenettet Rutenett under «Dataområde».
  5. Velg cellene du vil ta med i diagrammet.
  6. Valgfritt: Hvis du vil legge til flere data i diagrammet, klikker du på Legg til et annet område. Velg deretter cellene du vil legge til.
  7. Klikk på OK.

Endre utseendet på et diagram

Endre farger, linjer, former, opasitet og skrifttyper

Legg til rutenett

Du kan legge til rutenett i diagrammet for å gjøre dataene enklere å lese.

Før du redigerer: Rutenett kan legges til i linje-, areal-, søyle-, stolpe-, punkt-, fossefalls-, histogram-, radar- og candlestick-diagrammer.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Rutenett.
  5. Valgfritt: Hvis diagrammet har vannrette og loddrette rutenettlinjer, velger du rutenettlinjene du vil endre, ved siden av «Bruk på».
  6. Endre rutenettet.

Tips:

• Hvis du vil skjule rutenettlinjene, men beholde akseetikettene, kan du bruke samme farge for rutenettlinjene og diagrambakgrunnen.
  • Hvis du vil tilpasse antallet rutenettlinjer, kan du skrive inn et tall i feltet under «Antall hovedstøttelinjer» eller «Antall understøttelinjer».
Rediger enkeltpunkter og -linjer

Før du redigerer: Du kan endre punktene og søylene i søyle-, stolpe-, linje-, punkt- og visse typer kombinasjonsdiagrammer.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på søylen eller punktet i diagrammet.
  3. Klikk på Formatér datapunktet.
  4. Gjør endringene du ønsker.

Tips: Du kan legge til kantlinjer i søyler og kolonner, men ikke for punkter eller linjer.

Endre bakgrunn, skrifttype og andre alternativer

Alternativene du kan endre, avhenger av diagramtypen. Finn ut mer om hvert diagram.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Diagramstil.
  5. Gjør nødvendige endringer.

Endre ordene

Rediger titler

Du kan endre titler, undertekster eller skrifttypen for titler.

Før du redigerer: Titler og undertekster kan legges til i linje-, areal-, søyle-, stolpe-, punkt-, sektor-, fossefalls-, histogram-, radar-, candlestick og trekartdiagrammer.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass til høyre.
  4. Klikk på Diagram- og aksetitler.
  5. Ved siden av «Type» velger du den tittelen du vil endre.
  6. Skriv inn en tittel under «Titteltekst».
  7. Endre tittelen og skrifttypen.

Tips: Hvis du vil redigere eksisterende titler i diagrammet, kan du dobbeltklikke på dem.

Rediger forklaringer

Dataene i diagrammet beskrives i forklaringen.

Før du redigerer: Du kan legge til en forklaring i linje-, areal-, søyle-, stolpe-, punkt-, sektor-, fossefalls-, histogram- og radardiagrammer.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
  3. Til høyre klikker du på Tilpassog så Forklaring.
  4. Du kan tilpasse forklaringen ved å endre posisjon, skrifttype, stil og farge.
Tips: For å tilpasse forklaringselementer enkeltvis, dobbeltklikk på teksten.
Legg til eller rediger overskriften for forklaringen
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Dobbeltklikk på diagrammet du vil endre.
    • Tips: Sørg for at teksten som skal vises i forklaringen, er den første raden eller kolonnen i datasettet.
  3. Klikk på Konfigurer til høyre.
  4. Velg et alternativ:
    • Hvis overskriftene er i rader: Klikk på Bruk rad N som overskrifter.
    • Hvis overskriftene er i kolonner: Klikk på Bytt rader/kolonner og Bruk kolonne N som overskrifter

Tips: For å tilpasse forklaringselementer enkeltvis, dobbeltklikk på teksten.

Flytt, endre størrelse på eller slett elementer

Slett eller flytt elementer i diagrammet

Slett elementer

Du kan slette enkelte diagramelementer, for eksempel titler, forklaringer, dataetiketter og feillinjer. Slik sletter du elementer:

• For å slette et bestemt element i diagrammet, dobbeltklikk på elementet. Trykk deretter på Delete- eller tilbaketasten.
  • Hvis du vil slette dataetiketter eller feillinjer, dobbeltklikker du på én for å velge alle. Klikk deretter en tredje gang for å velge den enkelte dataetiketten/feillinjen.

Tips: Hvis du vil fjerne andre elementer i diagrammet, kan du dobbeltklikke på diagrammet for å åpne sidepanelet.

Flytt elementer

Du kan flytte noen diagrametiketter, for eksempel forklaringen, titler og spesifikke dataetiketter. Du kan ikke flytte etiketter i sektordiagrammer eller noen del av et diagram som viser data, for eksempel en akse eller stolpe i et stolpediagram. Slik flytter du elementer:

• For å flytte et element til en ny posisjon, dobbeltklikk på elementet du vil flytte. Klikk og dra elementet til en ny posisjon. Du kan også bruke piltastene på tastaturet til å flytte elementer.
  • For å tilbakestille plasseringen til ett enkelt element, høyreklikker du på elementet. Klikk deretter på Tilbakestill oppsettet.
  • Hvis du vil tilbakestille posisjonen for alle elementene, må du åpne redigeringsprogrammet for diagrammet, gå til kategorien «Tilpass» og klikke på Diagramstil Tilbakestill oppsettet.

Hurtigtaster

Du kan bruke tastaturet til å navigere raskt i diagrammet.

• Du kan bla gjennom lagene med elementer. For å velge forskjellige deler av et diagram, trykk på Enter.
  • For å bytte mellom diagramelementene, trykk på Tab.
  • For å gå ut av et nivå, trykk på Esc.
  • For å gå inn i et nivå, trykk på Enter.
  • For å bla gjennom forskjellige objekter på ett nivå, trykk på Tab.
  • For å bevege deg i motsatt retning av «Tab», trykk på Shift + Tab.
Flytt et diagram
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på diagrammet du vil flytte.
  3. Dra diagrammet dit du vil ha det.

Tips: For å flytte mer enn ett element av gangen holder du inne CTRL eller Command og klikker på elementene du vil flytte.

Endre størrelsen på et diagram
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på diagrammet du vil endre.
  3. Dra de blå markørene for å endre størrelsen på diagrammet.

Tips: For å endre størrelsen på flere elementer i like stor grad, hold inne CTRL eller Kommando og klikk på elementene du vil endre størrelsen på.