Tilføj og rediger et diagram eller en graf

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Lav et diagram eller en graf

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Vælg de celler, du vil medtage i dit diagram.
  3. Klik på Indsæt og derefter Diagram.
Skift diagramtype
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Konfiguration til højre.
  4. Klik på den nedadvendte pil Nedadvendt pil under "Diagramtype".
  5. Vælg et diagram på listen.

Få flere oplysninger om diagram- og graftyper.

Skift dataområde

"Dataområde" er det sæt celler, du vil medtage i dit diagram.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Konfiguration til højre.
  4. Klik på Gitter Gitter under "Dataområde".
  5. Vælg de celler, du vil medtage i dit diagram.
  6. Valgfrit: Hvis du vil føje flere data til diagrammet, skal du klikke på Tilføj et nyt område. Vælg derefter de celler, du vil tilføje.
  7. Klik på OK.

Skift et diagrams udseende

Skift farver, linjer, former, gennemsigtighed og skrifttyper

Tilføj gitterlinjer

Du kan føje gitterlinjer til dit diagram for at gøre det nemmere at læse dataene.

Før du redigerer: Gitterlinjer kan føjes til histogrammer eller linje-, område-, kolonne-, søjle-, punkt-, vandfalds-, radar- eller candlestick-diagrammer.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Gitterlinjer.
  5. Valgfrit: Hvis dit diagram har vandrette og lodrette gitterlinjer, skal du vælge de gitterlinjer, du vil ændre, ud for "Anvend på".
  6. Foretag ændringer af gitterlinjerne.

Tips!

• Hvis du vil skjule gitterlinjer, men beholde akseetiketter, skal du bruge den samme farve til gitterlinjerne og diagrammets baggrund.
  • Hvis du vil tilpasse antallet af gitterlinjer, skal du angive et tal i feltet under "Antal overordnede gitterlinjer" eller "Antal underordnede gitterlinjer".
Rediger individuelle punkter og linjer

Før du redigerer: Du kan ændre punkterne og søjlerne i søjle-, kolonne-, linje og punktdiagrammer og visse typer kombinationsdiagrammer.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på søjlen eller på punktet i diagrammet.
  3. Klik på Formatér datapunkt.
  4. Foretag dine ændringer.

Tip! Du kan føje kanter til søjler og kolonner, men ikke til punkter eller linjer.

Skift indstillinger for baggrund, skrifttype og andet

De valgmuligheder, du kan ændre, afhænger af din diagramtype. Få flere oplysninger om hvert diagram.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Diagramtype.
  5. Foretag de ønskede ændringer.

Rediger ord

Rediger titler

Du kan ændre titler, undertitler eller titelskrifttyper.

Før du redigerer: Der kan føjes titler og undertitler til histogrammer eller til linje-, område-, kolonne-, søjle-, punkt-, cirkel-, vandfalds-, radar-, candlestick- eller trædiagrammer.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Klik på Tilpas til højre.
  4. Klik på Diagram- og aksetitel.
  5. Vælg den titel, du vil ændre, ud for "Type".
  6. Indtast en titel under "Titeltekst".
  7. Rediger titlen og skrifttypen.

Tip! Du kan redigere eksisterende titler i diagrammet ved at dobbeltklikke på dem.

Rediger forklaringer

Forklaringen beskriver dataene i diagrammet.

Før du redigerer: Du kan føje en forklaring til histogrammer samt linje-, område-, kolonne-, søjle-, punkt-, cirkel-, vandfalds- og radardiagrammer.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
  3. Til højre skal du klikke på Tilpas og derefter Forklaring.
  4. Hvis du vil tilpasse din forklaring, kan du ændre placering, skrifttype, typografi og farve.
Tip! Du kan tilpasse et individuelt element ved at dobbeltklikke på teksten.
Tilføj eller rediger forklaringsoverskriften
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Dobbeltklik på det diagram, du vil ændre.
    • Tip! Sørg for, at den tekst, der skal vises i forklaringen, er den første række eller kolonne i dit datasæt.
  3. Klik på Konfiguration til højre.
  4. Vælg en mulighed:
    • Hvis overskrifterne er i rækker: Klik på Brug række N som overskrifter.
    • Hvis overskrifterne er i kolonner: Klik på Skift rækker/kolonner, og Brug kolonne N som overskrifter

Tip! Du kan tilpasse et individuelt forklaringselement ved at dobbeltklikke på teksten.

Flyt, tilpas størrelsen, eller slet

Slet eller flyt elementer i dit diagram

Slet elementer

Du kan slette nogle diagramelementer såsom titler, forklaringer, dataetiketter og fejlbjælker. Sådan sletter du elementer:

• Hvis du vil slette et bestemt element i diagrammet, skal du dobbeltklikke på elementet. Tryk derefter på Slet eller backspace.
  • Hvis du vil slette dataetiketter eller fejlbjælker, skal du dobbeltklikke på en for at vælge alle. Klik derefter en tredje gang for at vælge den ene etiket/bjælke med data.

Tip! Hvis du vil fjerne andre elementer i dit diagram, skal du dobbeltklikke på diagrammet for at åbne sidepanelet.

Flyt elementer

Du kan flytte nogle diagramelementer, f.eks. forklaringer, titler og individuelle dataetiketter. Du kan ikke flytte etiketter på et cirkeldiagram eller dele af et diagram, der viser data, f.eks. en akse eller en søjle i et søjlediagram. Sådan flytter du elementer:

• Hvis du vil flytte et element til en ny placering, skal du dobbeltklikke på elementet i det diagram, du vil flytte. Derefter skal du klikke på elementet og trække det til en ny placering. Du kan også bruge tastaturpilene til at flytte elementer.
  • Hvis du vil nulstille placeringen af et enkelt element, skal du højreklikke på elementet. Klik derefter på Nulstil layout.
  • Hvis du vil nulstille placeringen af alle elementer, skal du åbne redigeringsværktøjet til diagrammet ved at dobbeltklikke på diagrammet, gå til fanen "Tilpas" og klikke på Diagramtype Nulstil layout

Tastaturgenveje

Du kan bruge dit tastatur til hurtigt at navigere rundt i diagrammet.

• Du kan gennemgå elementlagene. Hvis du vil vælge forskellige dele af et diagram, skal du trykke på Enter.
  • Hvis du vil skifte mellem diagramelementer, skal du trykke på tabulatortasten.
  • Hvis du vil springe et niveau ud, skal du trykke på Esc.
  • Hvis du vil gå til et andet niveau, skal du trykke på Enter.
  • Hvis du vil gennemgå forskellige objekter på det pågældende niveau, skal du trykke på tabulatortasten.
  • Hvis du vil bevæge dig i den modsatte retning af "tabulatortasten", skal du trykke på Shift+tabulatortasten.
Flyt et diagram
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på det diagram, du vil flytte.
  3. Træk diagrammet til det sted, hvor du vil have det.

Tip! Hvis du vil flytte mere end ét element på samme tid, skal du trykke på CTRL eller Command og klikke på de elementer, du vil flytte.

Rediger størrelsen på et diagram
  1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på det diagram, du vil ændre.
  3. Træk i de blå markører for at ændre størrelsen på diagrammet.

Tip! Hvis du vil ændre størrelsen på mere end ét element med samme mængde, kan du trykke på CTRL eller Command og klikke på de elementer, du vil ændre størrelsen på.