Visa dokumentdispositioner, sammanfattningar, linjaler och tecken som inte kan skrivas ut

Du kan strukturera ditt Google-dokument med funktionen Dokumentdisposition. Dispositionen identifierar och listar rubriker från din text som hjälper med att organisera dokumentet. Du kan också lägga till en sammanfattning för dokumentet. Du kan också visa eller dölja linjaler och tecken som inte kan skrivas ut för att formatera dokumentet.

Jobba med ett dokumentutkast

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Öppna dispositionen genom att klicka på Visaföljt av Visa disposition. Dispositionen öppnas till vänster.
Stänga ett dokumentutkast
  1. Så här stänger du dispositionen tillfälligt: Till vänster bredvid Disposition klickar du på Stäng dokumentdisposition Tillbaka.
  2. Om du vill dölja dokumentet helt och hållet: Klicka på Visa Följt av Visa disposition högst upp.

Tips! Om det finns en bockmarkering bredvid Visa disposition visas ikonen för dokumentdispositionen Docs outline icon fortfarande högst upp till vänster i dokumentet.

Lägga till rubriker i ett utkast

Google Dokument lägger automatiskt till rubriker i utkastet men du kan också lägga till dem manuellt.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Välj text för en dispositionsrubrik.
  3. Klicka på Normal text högst upp.
  4. Klicka på ett rubrikformat. Rubriken läggs till i utkastet.

Obs! Undertexter visas inte i översikten.

Läs mer om hur du lägger till en borttagen rubrik i dokumentdispositionen på nytt.

Ta bort rubriker från ett utkast
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. I dokumentutkastet pekar du på rubriken du vill ta bort.
  3. Till höger om rubriken klickar du på Ta bort från disposition Ta bort från utkast.

Lägga till en rubrik i dispositionen på nytt

1. Välj den borttagna rubriktexten.
  2. Högerklicka på urvalet.
  3. Klicka på Lägg till i dokumentdisposition.
Använda ett utkast för att flytta omkring i ett dokument
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Visaföljt av Visa disposition. Dispositionen öppnas till vänster.
  3. Klicka på rubriken som du vill gå till i dokumentet. Du flyttar dig till den platsen i dokumentet.
Hitta dina tidigare dokumentsammanfattningar
Från och med den 21 mars 2024 är sammanfattning i Google Dokument inte längre tillgänglig.

Du kan inte längre hitta dokumentsammanfattningar i den vänstra panelen i Google Dokument. Om du vill hitta sammanfattningarna för dokument som du har åtkomst till måste du öppna dokumenten i Drive.

1. Välj det dokument som du vill öppna i Google Drive.
  2. Klicka på Mer Mer till höger.
  3. Klicka på nedåtpilen följt av Filinformation följt av Information.
  4. Scrolla ned för att hitta fliken Beskrivning.
    • Användarna kan lägga till, redigera eller ta bort sammanfattningen härifrån.

Visa eller dölj linjaler

Du kan använda horisontella och vertikala linjaler som hjälp för att anpassa text, grafik eller tabeller i ditt dokument.  Linjalerna visas automatiskt när du öppnar ett dokument. Så här döljer du linjalerna:

1. Klicka på Visa överst i dokumentet.
  2. Klicka på Visa linjal.

Obs! Om du vill visa linjalen igen klickar du på Visa linjal.

Visa eller dölja formateringstecken

Du kan använda formateringstecken för att se hur dokumentet är formaterat. Formateringstecken visas i blått och visar var dokumentet har:

• styckebrytningar
  • radbrytningar
  • avsnittsbrytningar
  • sidbrytningar
  • kolumnbrytningar
  • flikar
  • blanksteg.

Så här visar du formateringstecken:

1. Klicka på Visa överst i dokumentet.
  2. Klicka på Visa formateringstecken.

Tips! Om du vill dölja tecknen klickar du på Visa formateringstecken igen.