Se dokumentoversikter, sammendrag, linjalstreker og formateringstegn

Du kan strukturere Google-dokumenter ved hjelp av dokumentoversikten. Oversikten registrerer overskrifter fra teksten din og lager en liste over dem, slik at det blir enklere for deg å organisere dokumentet. I oversikten kan du også legge til et sammendrag av dokumentet. Du kan også vise eller skjule linjaler og tegn som ikke er skrevet ut, for å formatere dokumentet.

Jobb med dokumentoversikter

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. For å åpne oversikten, klikk på Visning og deretter Vis dokumentoversikten. Oversikten åpnes på venstre side.
Lukk dokumentoversikter
  1. Slik lukker du dokumentoversikten midlertidig: Til venstre, ved siden av «Oversikt», klikker du på Lukk dokumentoversikten  Tilbake.
  2. Slik skjuler du dokumentoversikten fullstendig: Øverst klikker du på Visning Og så Vis dokumentoversikten

Tips: Hvis du ser et avmerkingssymbol ved siden av «Vis dokumentoversikten», er ikonet for dokumentoversikten Ikon for Dokumenter-oversikt fortsatt synlig øverst til venstre i dokumentet ditt.

Legg til overskrifter i oversikter

Google Dokumenter legger til overskrifter i oversikten automatisk, men du kan også legge dem til manuelt.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Velg teksten du vil bruke som overskrift.
  3. Klikk på Normal tekst øverst.
  4. Klikk på en overskriftsstil. Overskriften blir lagt til oversikten.

Merk: Undertitler vises ikke i oversikten.

Finn ut hvordan du legger til fjernede overskrifter i dokumentoversikten igjen.

Fjern overskrifter fra oversikter
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Pek på overskriften du vil fjerne, i dokumentoversikten.
  3. Klikk på Fjern fra oversikten Fjern fra oversikten til høyre for overskriften.

Legg til en overskrift i oversikten igjen

1. Velg overskriftsteksten som er fjernet.
  2. Høyreklikk på valget.
  3. Klikk på Legg til i dokumentoversikten.
Bruk oversikter til å navigere i dokumenter
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk på Visningog deretter Vis dokumentoversikten. Oversikten åpnes på venstre side.
  3. Klikk på overskriften du vil gå til i dokumentet. Da flyttes du til det aktuelle dokumentområdet.
Finn tidligere dokumentsammendrag
Sammendrag i Google Dokumenter blir utilgjengelig fra 21. mars 2024.

Du finner ikke lenger dokumentsammendrag i panelet til venstre i Google Dokumenter. For å se sammendrag av dokumenter du har tilgang til, kan du åpne dokumentene i Disk.

1. I Google Disk velger du dokumentet du vil åpne.
  2. Klikk på Mer Mer til høyre.
  3. Klikk på nedoverpilen og deretter Filinformasjon og deretter Detaljer.
  4. Rull ned for å finne Beskrivelse-fanen.
    • Her kan brukere kan legge til, redigere eller slette sammendraget.

Vis eller skjul linjaler

Du kan bruke vannrette og loddrette linjaler for å justere tekst, grafikk og tabeller i dokumenter på en enklere måte.  Linjalene vises automatisk når du åpner dokumenter. Slik skjuler du linjalene:

1. Klikk på Visning øverst i dokumentet.
  2. Klikk på Vis linjal.

Merk: For å vise linjalen igjen, klikk på Vis linjal.

Vis eller skjul formateringstegn

Du kan bruke formateringstegn for å se hvordan dokumentet er formatert. Formateringstegn er blå og viser hvor dokumentet har

• avsnittsskift
  • linjeskift
  • inndelingsskift
  • sideskift
  • kolonneskift
  • tabulatorer
  • mellomrom

Slik gjør du formateringstegn synlige:

1. Klikk på Visning over dokumentet.
  2. Klikk på Vis formateringstegn.

Tips: Du kan skjule formateringstegnene ved å klikke på Vis formateringstegn på nytt.