Documentoverzichten, overzichten, linialen en opmaakmarkeringen bekijken

Je kunt je Google-document structuur geven met de functie Documentoverzicht. Deze functie zoekt koppen in de tekst en maakt daar een overzicht van, zodat je het document goed kunt indelen. In het overzicht kun je ook een overzicht voor je document toevoegen. Je kunt ook linialen en opmaakmarkeringen tonen of verbergen om je document in te delen.

Werken met een documentoverzicht

1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik op Weergeven en vervolgens Overzicht tonen om het overzicht te openen. Het overzicht wordt aan de linkerkant geopend.
Een documentoverzicht sluiten
  1. Als je het documentoverzicht tijdelijk wilt sluiten, klik je aan de linkerkant naast Overzicht op Documentoverzicht sluiten Terug.
  2. Als je het documentoverzicht helemaal wilt verbergen, klik je bovenaan op Weergeven En dan Overzicht tonen.

Tip: Als je naast Overzicht tonen een vinkje ziet, blijft het icoon van het documentoverzicht Docs outline icon linksboven in het document zichtbaar.

Koppen aan een overzicht toevoegen

Google Documenten voegt automatisch koppen aan het overzicht toe, maar je kunt ze ook handmatig toevoegen.

1. Open een document in Google Documenten.
  2. Selecteer de tekst die je wilt gebruiken voor een kop in het overzicht.
  3. Klik bovenaan op Normale tekst.
  4. Klik op een kopstijl. De kop wordt aan het overzicht toegevoegd.

Opmerking: Ondertitels worden niet in het overzicht weergegeven.

Meer informatie over hoe je een verwijderde kop opnieuw aan een documentoverzicht toevoegt

Koppen uit een overzicht verwijderen
  1. Open een document in Google Documenten.
  2. Ga naar het documentoverzicht en plaats de muisaanwijzer op de kop die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechts van de kop op Uit overzicht verwijderen Uit overzicht verwijderen.

Een kop opnieuw aan een overzicht toevoegen

1. Selecteer de verwijderde koptekst.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de selectie.
  3. Klik op Aan documentoverzicht toevoegen.
Een overzicht gebruiken om door een document te navigeren
  1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik op Weergeven en vervolgens Overzicht tonen. Het overzicht wordt aan de linkerkant geopend.
  3. Klik op de kop waar je naartoe wilt gaan in het document. Je wordt nu naar deze plek in het document gebracht.
Je eerdere documentoverzichten vinden
Vanaf 21 maart 2024 zijn overzichten in Google Documenten niet meer beschikbaar.

Je documentoverzichten staan niet meer in het linkerdeelvenster van Google Documenten. Als je de overzichten wilt vinden van documenten waartoe je toegang hebt, open je de documenten in Drive.

1. Selecteer in Google Drive het document dat je wilt openen.
  2. Klik rechts op Meer Meer.
  3. Klik op de pijl-omlaag en vervolgens Bestandsgegevens en vervolgens Details.
  4. Scrol omlaag naar het tabblad Beschrijving.
    • Gebruikers kunnen het overzicht hier toevoegen, bewerken of verwijderen.

Linialen weergeven of verbergen

Je kunt horizontale en verticale linialen gebruiken om tekst, afbeeldingen of tabellen in je document uit te lijnen.  De linialen worden automatisch weergegeven wanneer je een document opent. Je kunt de linialen als volgt verbergen:

1. Klik bovenaan het document op Weergeven.
  2. Klik op Liniaal weergeven.

Tip: Klik nog een keer op Liniaal tonen als je de liniaal opnieuw wilt weergeven.

Opmaakmarkeringen tonen of verbergen

Je kunt opmaakmarkeringen gebruiken om te zien hoe je document is opgemaakt. Opmaakmarkeringen worden blauw weergegeven en geven de volgende elementen in je document aan:

• Alinea-einden
  • Regeleinden
  • Sectie-einden
  • Pagina-einden
  • Kolomeinden
  • Tabs
  • Spaties

Zo kun je opmaakmarkeringen tonen:

1. Klik bovenaan het document op Bekijken.
  2. Klik op Opmaakmarkeringen tonen.

Tip: Als je de tekens wilt verbergen, klik je opnieuw op Opmaakmarkeringen tonen.