Documentoverzichten, overzichten, linialen en opmaakmarkeringen bekijken

Je kunt documenten structuur geven met het documentoverzicht in Google Documenten. Het overzicht spoort titels en koppen op zodat je het document beter vorm kunt geven. Je kunt ook linialen tonen of verbergen.

Werken met een documentoverzicht

1. Open een document in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Meer Meer om het overzicht te openen.
  3. Tik op Documentoverzicht. Het overzicht wordt onderaan geopend.
  4. Tik links van Documentoverzicht op Documentoverzicht sluiten Documentoverzicht sluiten om het overzicht weer te sluiten.
Koppen aan een overzicht toevoegen

Google Documenten voegt automatisch koppen aan een overzicht toe, maar je kunt ze ook zelf toevoegen.

1. Open een document in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Selecteer de tekst waarvan je een kop wilt maken.
  4. Tik op Opmaak Format.
  5. Tik op TEKST en vervolgens Stijl.
  6. Tik op een kopstijl.
  7. Tik op Klaar Gereed. De kop wordt aan het overzicht toegevoegd.

Opmerking: Ondertitels worden niet in het overzicht weergegeven.

Koppen uit een overzicht verwijderen
  1. Open een document in de Google Documenten-app.
  2. Open het documentoverzicht.
  3. Tik op Meer Meer op de kop die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Uit overzicht verwijderen.

Opmerking: Je kunt een kop ook weer aan het overzicht toevoegen. Selecteer hiervoor de tekst en tik op Meer Meer en vervolgens Aan documentoverzicht toevoegen.

Een overzicht gebruiken om door een document te navigeren
  1. Open een document in de Google Documenten-app.
  2. Open het documentoverzicht.
  3. Tik op de kop waar je naartoe wilt springen. Je wordt nu naar deze plek in het document gebracht.
Snel door documenten scrollen
  1. Open een document in de Google Documenten-app.
  2. Scrol door het document. Is het document langer dan één schermlengte, dan zie je een klein balkje aan de rechterkant.
  3. Tik op dit balkje om te scrollen. Er wordt een lijst met beschikbare koppen weergegeven.
  4. Sleep het balkje omlaag op het scherm naar een van de koppen.
  5. Tik eventueel op de gewenste kop als je nog sneller naar een deel van het document wilt springen.

Linialen tonen of verbergen

Als je linialen wilt gebruiken, moet je Google Documenten openen op een computer. Bekijk meer informatie over hoe je linialen toont of verbergt op een computer.

Gerelateerd artikel

Titels en koppen invoegen en de stijl van je document aanpassen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.