Dokumentin asettelujen, yhteenvetojen, viivainten ja tulostumattomien merkkien näyttäminen

Voit järjestää Google-dokumenttisi dokumentin asetteluominaisuuden avulla. Ominaisuus tunnistaa ja listaa tekstin otsikot, mikä helpottaa dokumentin jäsentämistä. Voit myös lisätä asetteluun dokumentin yhteenvedon ja näyttää tai piilottaa viivaimia ja tulostumattomia merkkejä muotoilun helpottamiseksi.

Dokumentin asettelun käyttäminen

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Avaa asettelu valitsemalla Näytä ja sitten Näytä asettelu. Asettelu avautuu vasemmalle.
Dokumentin asettelun sulkeminen
  1. Sulje dokumentin asettelu tilapäisesti: Klikkaa vasemmasta reunasta Asettelu-kohdan vierestä Sulje dokumentin asettelu  Takaisin.
  2. Piilota dokumentin asettelu kokonaan: Klikkaa yläreunasta Näytä Ja sitten Näytä asettelu

Vinkki: Jos Näytä asettelu ‐kohdan vieressä on valintamerkki, dokumentin asettelukuvake Docsin ääriviivakuvake näkyy edelleen dokumentin vasemmassa yläkulmassa.

Otsikoiden lisääminen asetteluun

Google Docs lisää automaattisesti otsikoita asetteluun, mutta voit lisätä niitä myös manuaalisesti.

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse teksti asettelun otsikoksi.
  3. Valitse yläreunasta Normaali teksti.
  4. Valitse otsikon tyyli. Otsikko lisätään asetteluun.

Huom. Alaotsikot eivät näy asettelussa.

Näin voit palauttaa poistetun otsikon dokumentin asetteluun.

Otsikoiden poistaminen asettelusta
  1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Osoita poistettavaa otsikkoa dokumentin asettelussa.
  3. Valitse otsikon oikealta puolelta Poista asettelustaPoista asettelusta .

Otsikon lisääminen uudelleen asetteluun

1. Valitse poistetun otsikon teksti.
  2. Klikkaa valintaa kakkospainikkeella.
  3. Valitse Lisää dokumentin asetteluun.
Asettelun käyttäminen dokumentissa siirtymiseen
  1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse Näytä ja sitten Näytä asettelu. Asettelu avautuu vasemmalle.
  3. Valitse otsikko, johon haluat siirtyä dokumentissa. Siirryt valitsemaasi kohtaan dokumentissa.
Aiempien dokumenttien yhteenvetojen löytäminen
Google Docs ‑yhteenvedot eivät ole enää käytettävissä 21.3.2024 alkaen.

Et enää löydä dokumenttien yhteenvetoja Google Docsin vasemmasta paneelista. Näet yhteenvedot dokumenteista, joihin sinulla on pääsy, avaamalla dokumentit Drivessa.

1. Valitse Google Drivessa dokumentti, jonka haluat avata.
  2. Valitse oikealta Lisää Lisää.
  3. Klikkaa alanuolta ja sitten Tiedoston tiedot ja sitten Tiedot.
  4. Vieritä alaspäin, kunnes löydät Kuvaus-välilehden.
    • Käyttäjät voivat lisätä ja poistaa yhteenvedon tai muokata sitä täältä.

Viivainten näyttäminen ja piilottaminen

Voit tasata dokumentin tekstiä, grafiikkaa ja taulukoita vaaka‑ ja pystysuorien viivainten avulla.  Viivaimet näkyvät automaattisesti, kun avaat dokumentin. Viivainten piilottaminen:

1. Valitse dokumentin yläosasta Näytä.
  2. Valitse Näytä viivain.

Vinkki: Saat viivaimen uudelleen näkyviin klikkaamalla Näytä viivain.

Tulostumattomien merkkien näyttäminen tai piilottaminen

Tulostumattomia merkkejä voi käyttää dokumentin muotoilun tarkastamiseen. Siniset tulostumattomat merkit näkyvät dokumentin kohdissa, joissa on

• kappalejakoja
  • rivinvaihtoja
  • osionvaihtoja
  • sivuvälejä
  • palstanvaihtoja
  • välilehtiä
  • välilyöntejä.

Tulostumattomat merkit saa näkyviin seuraavasti:

1. Valitse dokumentin yläosasta Näytä.
  2. Valitse Näytä tulostumattomat merkit.

Vinkki: Voit piilottaa merkit klikkaamalla Näytä tulostumattomat merkit uudelleen.