Se dokumentkonturer, dokumentoversigter, linealer og usynlige tegn

Du kan strukturere dit Google-dokument med funktionen "Indholdsfortegnelse". Indholdsfortegnelsen registrerer overskrifter fra din tekst og samler dem på en liste, så du nemmere kan organisere dit dokument. I indholdsfortegnelsen kan du også tilføje en oversigt over dit dokument. Du kan vælge at skjule eller få vist linealer og usynlige tegn som hjælp til at formatere dit dokument.

Brug en indholdsfortegnelse

1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. For at åbne indholdsfortegnelsen skal du klikke på Seog derefter Vis kontur. Indholdsfortegnelsen åbnes til venstre.
Luk en indholdsfortegnelse
  1. Sådan lukker du indholdsfortegnelsen midlertidigt: Klik på Luk indholdsfortegnelse Tilbage i venstre side ud for "Indholdsfortegnelse".
  2. Sådan skjuler du indholdsfortegnelsen: Øverst skal du klikke på Vis Og så Vis indholdsfortegnelse

Tip! Hvis der er flueben ud for "Vis indholdsfortegnelse", er ikonet for indholdsfortegnelsen Ikon for indholdsfortegnelse stadig synligt øverst til venstre i dokumentet.

Føj overskrifter til en indholdsfortegnelse

Google Docs føjer automatisk overskrifter til indholdsfortegnelsen, men du kan også tilføje dem manuelt.

1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Vælg tekst til en overskrift i indholdsfortegnelsen.
  3. Øverst skal du klikke på Normal tekst.
  4. Klik på en overskriftstypografi. Overskriften føjes nu til indholdsfortegnelsen.

Bemærk! Undertekster vises ikke i indholdsfortegnelsen.

Se, hvordan du føjer en fjernet overskrift til din indholdsfortegnelse igen.

Fjern overskrifter fra en indholdsfortegnelse
  1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. I indholdsfortegnelsen skal du pege på den overskrift, du vil fjerne.
  3. Klik på Fjern fra indholdsfortegnelseFjern fra kontur til højre for overskriften.

Føj en overskrift til en indholdsfortegnelse igen

1. Markér den fjernede overskriftstekst.
  2. Højreklik på markeringen.
  3. Klik på Føj til indholdsfortegnelse.
Brug en indholdsfortegnelse til at bevæge dig rundt i et dokument
  1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Klik på Seog derefter Vis indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelsen åbnes til venstre.
  3. Klik på den overskrift, du vil gå til i dokumentet. Du rykker hen til det pågældende sted i dokumentet.
Find dine tidligere dokumentoversigter
Fra og med den 21. marts 2024 vil funktionen Oversigt i Google Docs ikke længere være tilgængelig.

Du kan ikke længere finde dine dokumentoversigter i panelet til venstre i Google Docs. Du kan finde dokumentoversigterne, som du har adgang til, ved at åbne dokumenterne i Drev.

1. Vælg det dokument, du vil åbne, i Google Drev.
  2. Klik på Mere Mere til højre.
  3. Klik på menupilen og derefter Filoplysninger og derefter Oplysninger.
  4. Rul ned for at finde fanen Beskrivelse.
    • Brugere kan tilføje, redigere eller slette oversigten herfra.

Vis eller skjul linealer

Du kan bruge vandrette og lodrette linealer til at hjælpe dig med at justere tekst, grafik eller tabeller i dit dokument.  Linealerne vises automatisk, når du åbner et dokument. Sådan skjuler du linealerne:

1. Klik på Vis øverst i dokumentet.
  2. Klik på Vis lineal.

Bemærk! Du kan få vist linealen igen ved at klikke på Vis lineal.

Vis eller skjul usynlige tegn

Du kan bruge usynlige tegn til at se, hvordan dit dokument er formateret. Usynlige tegn er blå og viser dig, hvor i dokumentet der er:

• Afsnitsskift
  • Linjeskift
  • Sektionsskift
  • Sideskift
  • Kolonneskift
  • Faner
  • Mellemrum

Sådan får du vist usynlige tegn:

1. Klik på Vis øverst i dokumentet.
  2. Klik på Vis usynlige tegn.

Tip! Hvis du vil skjule tegnene, kan du klikke på Vis usynlige tegn igen.