Tekstin jakaminen, kopioiden poistaminen ja tyhjien leikkaaminen

Datan jakaminen sarakkeisiin

Voit jakaa tarkoin erotellun datan, kuten pilkuin erotellun tekstin, useisiin sarakkeisiin Google Sheetsin avulla. Esimerkiksi sarake, jossa on "Sukunimi, Etunimi", voidaan jakaa kahdeksi sarakkeeksi: "Sukunimi" ja "Etunimi".

1. Avaa laskentataulukko tietokoneella Google Sheetsissä.
    • Jos data on jo taulukossa, valitse solut, jotka haluat jakaa.
    • Jos data ei vielä ole taulukossa, liitä data.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja sitten Jaa teksti sarakkeiksi.
  3. Voit vaihtaa merkkiä, jota Sheets käyttää datan jakamiseen klikkaamalla pudotusvalikkoa Erotin-kohdan vierestä.
  4. Voit muuttaa sarakkeiden levittymistä tekstin jakamisen jälkeen klikkaamalla valikkoa Erotin-kohdan vierestä ja sitten Automaattinen tunnistus.

Huom. Datan liittämisen jälkeen voit klikata Liitä Liitä ja sitten Jaa teksti sarakkeisiin.

Toisteista dataa sisältävien rivien poistaminen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse dataväli, josta haluat poistaa kaksoiskappaleet.
    • Kaksoiskappaleita ovat solut, joissa on identtiset arvot, mutta joiden alkukirjaimen koko vaihtelee tai joissa on eri muotoilu tai kaavat.
  3. Valitse yläreunasta Tiedot ja sitten Datan poisto ja sitten Poista kaksoiskappaleet.
  4. Valitse sisällytettävät sarakkeet. Valitse myös, onko datassa otsikoita.
  5. Valitse Poista kopiot.

Huom. Jos valitset yhden solun tietyltä soluväliltä, kopiot poistetaan koko väliltä.

Ylimääräisten välilyöntien poistaminen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Avaa dataväli, josta haluat poistaa ylimääräiset tekstiä edeltävät välilyönnit, tekstin jälkeiset välilyönnit tai kaksoisvälilyönnit.
  3. Klikkaa yläreunasta Tiedot ja sitten  Datan poisto ja sitten Leikkaa tyhjät.

Huom. Sitovia välilyöntejä ei poisteta.