Opdel tekst, fjern dubletter eller fjern blanktegn

Opdel data i kolonner

Du kan opdele tydeligt definerede data, f.eks. tekst, som er adskilt af kommaer, i flere kolonner med Google Sheets. For eksempel kan en kolonne med "Efternavn, Fornavn" opdeles i to kolonner: "Efternavn" og "Fornavn".

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
    • Hvis dataene allerede findes i arket, skal du vælge de celler, du vil opdele.
    • Hvis dataene endnu ikke er på arket, skal du indsætte dem.
  2. Øverst skal du klikke på Data og så Opdel tekst i kolonner.
  3. Hvis du vil ændre, hvilket tegn Sheets bruger til at opdele dataene, klikker du på rullemenuen ud for "Separator".
  4. Du kan rette den måde, dine kolonner fordeles på, efter du har opdelt din tekst, ved at klikke på menuen ud for "Separator" og så Find automatisk.

Bemærk! Når du har indsat dataene, kan du klikke på Indsæt Sæt ind og så Opdel tekst i kolonner.

Fjern rækker med gentagne data

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Vælg det dataområde, du vil fjerne dubletter i.
    • Celler med identiske værdier, men forskellig brug af store og små bogstaver, formatering eller formler betragtes som dubletter.
  3. Øverst skal du klikke på Data og derefter Dataoprydning og derefter Fjern dubletter.
  4. Vælg, hvilke kolonner der skal medtages, og om dataene har overskrifter.
  5. Klik på Fjern dubletter.

Bemærk! Hvis du vælger en enkelt celle inden for et område, fjernes dubletter for hele området.

Fjern ekstra mellemrum

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Vælg det dataområde, du vil fjerne ekstra foranstillede, efterstillede eller for mange mellemrum i.
  3. Øverst skal du klikke på Data og derefter Dataoprydning og derefter Fjern blanktegn.

Bemærk! Hårde mellemrum som f.eks. &nbsp bliver ikke fjernet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.